NBA play-off
15

Maestralni Nikola Jokić nedovoljan Denveru, San Antonio izborio sedmu utakmicu

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa San Antonio Sparsa pobjedom protiv Denver Nuggetsa u 6. utakmici prve faze NBA play-offa rezultatom 120:103 poravnala je na ukupnih 3:3 i putnik u drugu fazu bit će poznat nakon sedme utakmice.

Spursi su nešto bolje otvorili meč i od prve minute imali su vodstvo, a nakon prvih 12 minuta rezultat na semaforu pokazivao je prednost domaćih od deset poena (34:24). Denver se u drugoj dionici probudio, uspio je anulirati prednost San Antonija, ali se na poluvrijeme ipak otišlo uz prednost domaćih od 64:60.

Drugo poluvrijeme donijelo je opreznu igru s obje strane, San Antonio je sve vrijeme imao prednost od dva do šest razlike, a odlučujući period meča desio se na početku posljednje dionice kada San Antonio hvata sjajan ritam i uz podršku domaćih navijača opet dolazi do dvocifrene prednosti koju su do kraja meča sačuvali.

Ovom pobjedom San Antonio je izjednačio u prvoj fazi play-offa na 3:3 i putnik u sljedeći krug bit će poznat nakon sedme utakmice koju će Denver igrati na svom terenu.

Najbolji pojedinac susreta bio je srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je za 38 minuta na parketu ubacio 43 poena, a imao je i devet asistencija i 12 skokova. Kod San Antonija se izdvojio Aldridge koji je ubacio 26 poena, a imao je pet asistencija i deset skokova.