2. kolo
189

Tok utakmice / Kvalifikacije za SP u košarci: Francuska - BiH 84:65

Piše: K. H.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini protiv Francuske rezultatom 84:65, a tekstualni prijenos ovog meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

40' - Kraj meča. Francuska je pobijedila Bosnu i Hercegovinu rezultatom 84:65 u meču 2. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

U redovima naše reprezentacije bolji od ostalih bili su Gordić sa 16, Milošević sa 15 i Stipanović sa 13 poena, dok su nam nedostajali Musini poeni. Naš dragulj je odigrao najgoru utakmicu u karijeri postigavši 1 poen uz šut 0/8 i valorizaciju -2. Francuze je do pobjede predvodio Labeyrie s 13 poena.

40' - Posljednja minuta u toku, Francuska ima prednsot od 84:65. Prepuna dvorana u Rouenu proslavlja pobjedu domaće ekipe.

39' - Atić pogađa za tri poena.

37' - Gordić siguran s linije za slobodna bacanja (80:62). Totalna konfuzija u odbrani naše reprezentacije i dvije nejasno izgubljene lopte. Francuzi to koriste i povećavaju prednost na 20 poena razlike (82:62).

36' - Milošević postiže dva poena, ali na drugoj strani odmah na šutu za tri poena ostao je Lacombe, koji povećava vodstvo Francuske na 15 poena. Diaw nakon toga lijepo asistira Bouteilleu, a ovaj pogađa novu trojku (78:60).

35' - Pick and roll Albicyja i Diawa. Francuska ima prednost od 72:58. Čini se da je pitanje pobjednika u Rouenu već riješeno.

34' - Albicy postiže novu trojku. Na drugoj strani veliki promašaj Džanana Muse.

34' - Kikanović koristi asistenciju Muse i pogađa za 2 poena, a nakon što smo se odbranili, Stipanović je napravio faul u napadu.

32' - Albicy je nezaustavljivo krenuo prema našem košu i uz zvuk sirene pogodio za dva poena (65:54), a u sljedećem napadu Bouteille postiže dodatna dva poena.

32' - Sjajan potez Stipanovića i ulazak na drugi obruč, ali je lopta uz prekršaj izašla iz obruča. Naš košarkaš pogodio je oba slobodna bacanja. Serija 5:0 naših košarkaša.

31' - Fall odmah na početku posljednje dionice postiže dva poena za Francusku, a na drugoj strani Milošević pogađa za tri poena.

Kraj treće četvrtine. Francuska - BiH 61:49

30' - Atić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a u posljednjem napadu treće četvrtine Jackson pogađa za dva poena (61:49).

30' - Lacombe pogađa za tri poena uz faul koji je napravio Milošević. Francuski košarkaš bio je siguran s linije za slobodna bacanja (57:47), a nakon toga i Diaw postiže dva poena iz slobodnih bacanja.

30' - Sjajan potez Stipanovića ispod koša (53:47).

29' - Tri poena Atića. Do kraja treće četvrtine ostalo je 1:27, a naša reprezentacija ima zaostatak od osam poena.

28' - Kikanović oba puta siguran s linije za slobodna bacanja, Bouteille na drugoj strani postiže dva poena (53:42).

27' - Albicy pogađa za poludistance, Francuska ima devet poena prednosti (49:40). Milošević je iz sljedećeg napada promašio otvoren šut za tri poena. Nakon toga Gordić je promašio oba slobodna bacanja, a onda Fall nakon odličnog driblinga postiže nova dva poena za Francuze.

25' - Gordić pogađa za tri poena, ali Jackson uzvraća odmah na drugoj strani. Nakon toga Musa i Milošević su promašili šuteve za tri poena.

25' - Gotovo pet minuta smo bez poena, ali nam pomažu Francuzi koji također nisu toliko efikasni u napadu. Trenutni rezultat je 45:37.

23' - Očajno su nam potrebni poeni Džanana Muse. Mladi košarkaš Cedevite promašio je novi šut za tri poena, ali Kikanović hvala loptu. Gordić se vratio na parket. Milošević je ostao sam na šutu za tri poena, ali i on promašuje.

23' - Gegić je promašio, a onda Koffi koristi lijepu asistenciju Juliena i povećava vodstvo Francuske na šest poena (43:37).

22' - Atić je pokušao s devet metara, ali nije postigao trojku. Srećom, odmah smo se odbranili na drugoj strani.

21' - Edin Atić postiže tri poena na otvaranju treće četvrtine, ali Jackson odmah uzvraća s dva poena (41:37).

Počelo je drugo poluvrijeme. Sretno našim košarkašima.

Poluvrijeme. Francuska - Bosna i Hercegovina 39:34.

Najefikasniji igrač u redovima Francuske nakon prvih 20 minuta je Labeyrie koji je postigao devet poena, dok je kod nas Gordić postigao 11, a Milošević deset poena.

20' - Milošević sva tri puta siguran. Ipak, u posljednjem napadu pred poluvrijeme, Julien pogađa za tri poena.

20' - Jackson je promašio otvoren šut za tri poena. Milošević na šutu za tri poena fauliran i imat će tri slobodna bacanja.

19' - Jackson postiže poene pod faulom, a nakon toga pogađa i dodatno slobodno bacanje. Francuzi opet imaju prednost od tri poena razlike (34:31). Stipanović u sljedećem napadu gubi loptu, a onda Koffi pogađa dva slobodna bacanja.

18' - Musa promašio šut za tri poena, Atić hvala loptu ali njegov pokušaj sjajno je blokirao Lacombe. Ipak, Kikanović postiže poene i drži našu reprezetnaciju u igri, a isti igrač u sljedećem napadu postiže nove poene i donosi izjednačenje BiH.

17' - Polovičan učinak Labeyriea s linije za slobodna bacanja. Diaw pravi nesportsku ličnu grešku nad Džananom Musom koji mu je odlično presjekao dodavanje.

16' - Gordić pogađa uz prekršaj, ali na drugoj strani Labeyrie siguran ispod koša (30:26).

16' - Diaw siguran za dva poena, u sljedećem napadu Gordiću sviran faul u napadu. Lacombe je na drugoj strani iskoristio sjajnu asistenciju Diawa i povećao prednsot Francuza na pet poena (28:23).

15' - Treća vezana trojka!! Gordić pogađa i sada Francuzi imaju samo pola koša razlike (24:23).

14' - Druga vezana trojka za našu reprezentaciju, ovaj put sam na šutu ostao je Milošević i smanjio prednost Francuske na četiri poena.

13' - Sjajna akcija našeg tima, Gordić pogađa za tri poena. Ipak, Konate je odmah postigao dva poena za Francuze (24:17).

12' - Sjajna blokada Falla, ali Kikanović je bio najprisebniji i postigao dva poena. Džanan Musa se vratio u igru, čekaju se njegovi poeni.

11' - Počela je druga četvrtina, prvi napad ima naša reprezentacija. Atić je promašio, a na drugoj strani Bouteille miran s linije za slobodna bacanja (21:12).

Kraj prve četvrtine. Francuska - BiH 19:12

10' - Milošević postiže oba slobodna bacanja. Sedam poena razlike za Francusku. Do kraja je ostalo 15 sekundi, napad ima reprezentacija Francuske.

9 - Stipanović sa linije za slobodna bacanja pogađa oba puta. Julien nakon soloprodora vraća prednost Francuskoj. Dosta konfuzije u igri naših igrača, postigli smo samo deset pogodaka nakon devet minuta igre. Do kraja prve četvrtine ostalo je 45 sekundi, napad imaju Francuzi.

7' - Francuzi nastavljaju povećavati svoju prednost, Labeyrie postiže nove poene. Previše promašaja naših igrača iz otvorenih šuteva. Trenutni rezultat je 17:8 za domaću ekipu.

6' - Stipanović je pogodio nakon pauze, ali i Bouteille na drugoj strani za 13:6.

6' - Serija Francuske 7:0. Nakon trojke Albicyja, Lacombe i Labeyrie koriste naše greške i Francuzima donose prednost od sedam poena razlike. Duško Vujošević odmah je zovnuo time-out.

5' - Gordić je promašio iz čista pozicije, Albicy na drugoj strani pogađa za tri poena.

4' - Već dugo se igra bez koša. Gordić je postigao tri poena, ali je nagazio liniju te poeni nisu priznati. Seriju bez poena prekinuo je Diaw svojim četvrtim poenom. Rezultat je 4:4.

2' - Diaw postiže prve poene za Francusku, Stipanović je poravnao na drugoj strani (2:2). Nakon osvojene lopte, Gordić dovodi našu reprezentaciju u vodstvo.

1' - Diaw je promašio prvi napad za Francuze.

1' Meč je počeo! Sretno našim igračima!

20:42 - Intoniranje himni je završeno, sve je spremno za početak utakmice.

20:40 - U toku je intoniranje himne Bosne i Hercegovine.

20:38 - Sudijsku trojku u današnjem meču čine Georgios Poursandis (Grčka), Fernando Calatrava (Španija) i Wojciech Liszka (Poljska).

20:37 - "Francuska nije u najjačem sastavu, ali i s drugom ekipom je snažna. Na svom terenu su favoriti, a mi idemo da se borimo i dadnemo sve od sebe u tom meču", rekao je selektor Duško Vujošević o našem sljedećem protivniku.

20:35 - U prvom susretu 2. kola naše grupe Rusija je na domaćem terenu slavila protiv Belgije rezultatom 76:69.

20:33 - Za Francusku igraju: Boris Diaw, Mouhammadou Jaiteh, Amine Noua, Andrew Albicy, Louis Labeyrie, Alain Koffi, Axel Julien, Paul Lacombe, Edwin Jackson, Moustapha Fall, Lahaou Konate i Axel Bouteille.

20:32 - Za meču protiv Francuske u rosteru našeg tima su Markus Lončar, Edin Atić, Andrija Stipanović, Adin Vrabac, Milan Milošević, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Elmedin Kikanović, Džanan Musa, Almir Hasandić, Aleksandar Lazić i Emir Sulejmanović.

20:30 - Protiv Francuske smo se do sada igrali dva puta i oba puta smo poraženi. Posljednji put igrali smo 2015. godine na EuroBasketu, a rezultat je glasio 81:54 za Francuze.

20:27 - Naša reprezentacija u prvom susretu grupe E slavila je protiv Rusije u dvorani "Mirza Delibašić" rezultatom 81:76, dok je Francuska kao gost pobijedila Belgiju rezultatom 70:59.

20:25 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 2. kola kvalifikacija za košarkaško Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Našu reprezentaciju u drugom kolu očekuje susret protiv Francuske, a meč se igra u dvorani Kindarena u Rouenu s početkom u 20:45.