Košarka
0

Košarkašice Čelika na korak do titule: Želimo odbraniti duplu krunu

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Košarkašice Čelika će u okviru posljednjeg kola Lige 6 na domaćem terenu ugostiti ekipu Orlova. U stručnom štabu su uvjereni u pobjedu čime bi obranili dvostruku krunu iz protekle sezone.

Zeničanke se trenutno nalaze na prvom mjestu sa 17 bodova, kao i Play off, ali sa boljom koš razlikom. Iako su orlovi na petoj poziciji, šef stručnog štaba KŽK Čelik Slobodan Kecman sa velikom dozom opreznosti ulazi u ovaj meč.

"Mi se maksimalno ozbiljno pripremamo za ovu utakmicu iako je taj neki pritisak nakon utakmice u Sarajevu popustio. Pripreme radimo svaki dan još od posljednjeg kola, a u ovu utakmicu kao i svaku do sada shvatamo ozbiljno. Uvjeren sam da ćemo ubilježiti pobjedu i proslaviti duplu krunu sa našim navijačima", izjavio je Kecman.

Irma Rahmanović tradicionalni starter u sastavu Čelika u protekloj sezoni zabilježila je odlične rezultate, a u utakmici protiv Orlova očekuje i posljednju pobjedu.

"U ovoj utakmici koja nam slijedi mi možemo da dobijemo sve, ali i da izgubimo sve. Upravo zbog toga jako trenirano i maksimalno skoncentrisano dočekujemo i posljednju utakmicu u ovoj sezoni. Nadam se da ćemo u nedjelju doći do pobjede, ostvariti naš cilj, ali uvjereni smo i da podrška naših navijača neće izostati", kazala je Rahmanović.

Nešto manju minutažu u utakmicama crno-crvenih košarkašica dobile su mlađe košarkašice, a među njima i Anida Čorović koja kao i ostatak ekipe očekuje pobjedu, ali i njenu slast na parketu.

"Ovo je naša posljednja utakmica u kojoj bismo trebali obraniti duplu krunu iz prošle sezone. Osjećaj je zaista fantastičan, mi se pripremamo svaki dan, a nadam se da ćemo se na kraju nagraditi za uložen rad i trud. Moje su nade još da će utakmica biti takva da ćemo i mi mlađi igrači osjetiti slast pobjede na parketu, ali sve u svemu i bez toga svi imamo isti cilj", zaključila je Čorović.

Uprava kluba u nedjelju sa početkom od 18 sati ispred Gradske arene u Zenici organizovala je zabavni program kako bi animirala javnost da u što većem broju prisustvuju utakmici čiji je ulaz besplatan. Utakmica će se odigrati sa početkom od 19 sati, a nakon susreta bit će upriličena proslava titule, te Red Bull afterparty ispred Gradske arene na kojemu će prisustvovati i košarkašice Čelika.