Košarka
21

Četvrtfinale Regionalne lige: Košarkašice Čelika dočekuju Umana Reyer iz Venecije

Piše: E. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Košarkašice Čelika sutra će u okviru četvrtfinala Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige u Gradskoj areni u Zenici ugostiti ekipu Umana Reyer iz Venecije.

Košarkašice Čelika su u prvoj utakmici četvrtfinala u gostima kod Umana Reyer poražene rezultatom 74:49, a sutra će u Gradskoj areni imati veliki zadatak da odgovore na ovaj poraz. Trener KŽK Čelik Slobodan Kecman je kazao da su u Italiju otišli da se što bolje suprotstave, jer su bili svjesni kvaliteta protivničkog tima, ali da sutra očekuje puno bolju igru svojih košarkašica.

"Mi ćemo učiniti sve da se pred našom publikom pokažemo u što boljem izdanju. Ja se iskreno nadam i siguran sam da možemo odigrati puno bolje nego što smo odigrali u Italiji i na kraju krajeva zašto da ne zabilježimo pobjedu. Oni su veoma ozbiljna ekipa koja je drugoplasirana u talijanskom prvenstvu, ne bih pravio nikakva poređenja što se tiče budžeta i slično, ali vjerujem da ćemo uz pomoć publike sutra odigrati dobru utakmicu", izjavio je Kecman.

Aldijana Iriškić se nakon izostanka zbog povrede vratila treninzima, ali još uvijek nije spremna u potpunosti odgovoriti utakmicama. Kecman je još dodao da je i Iriškić u konkurenciji za tim, te da se nada da će odigrati neku manju minutažu.

Košarkašica Čelika Jasmina Bigović je istakla da su samim plasmanom u četvrtfinale ostvarile svoj cilj, ali da će sutra dati svoj maksimum.

"Mi se time nećemo zadovoljiti četvrtfinalima, sutra ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu kako bi ovu seriju sa Venecijom produžili. Na domaćem terenu pobijedile su prevelikom razlikom u prvoj utakmici, a mi smo dobro trenirali i vrijedno radili u proteklom periodu i mislim da sutra uz podršku navijača možemo napraviti dobar posao", kazala je Bigović, a istog mišljenja je i Nedžla Kovačević koja je izjavila:

"Rezultat nije odnos kvaliteta nas i njih. Sutrašnja utakmica nam je bitna jer ukoliko izgubimo završavamo sezonu Regionalne lige, ali spremni smo da odgovorimo na poraz iz Venecije. Podrška ljudi iz grada nam je bitna i pozivam sve da nas podrže u sutrašnjoj utakmici".

Utakmica Čelika i Umana Reyera na rasporedu je od 18 sati u Gradskoj areni u Zenici, a ulaz na utakmicu je slobodan.