Košarka
325

Slavlje ispred zeničke arene: Košarkašice Čelika odbranile naslov prvaka BiH

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Košarkašice Čelika večeras su u Gradskoj areni u Zenici odbranile titulu prvaka Bosne i Hercegovine u košarci, nakon što su u posljednjem kolu Lige 6 porazile Orlove rezultatom 81:54.

Košarkašice Čelika večeras su rutinski savladale i posljednjeg protivnika u ovoj sezoni u Ligi 6 i time upisali posljednju pobjedu koja im je donijela titulu Bosne i Hercegovine. Zeničanke su prvu četvrtinu zaključile rezultatom 25:10, da bi na poluvrijeme otišle sa 25 poena prednosti (45:20).

U trećoj četvrtini domaće košarkašice su imale prednost od dva poena (20:18), dok su posljednjoj četvrtini remizirale sa rezultatom 16:16, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Najefikasnije u redovima Čelika bile su Prvulović sa 13, te Džombeta i Kovačević sa po deset poena. U redovima Orlova najbolje košarkašice su bile Popović sa 14 i Stupar sa osam koševa.

Nakon utakmice, na parketu Gradske arene u Zenici uslijedilo je slavlje i dodjela pehara, a ispred arene organizovano je zajedničko druženje sa navijačima na RedBull afterparty-u kojeg gdje su sve prisutne zabavljali zenički DJ-evi.

Vezani članci