Od 68. selekcije svijeta
77

Košarkašice BiH se osramotile u Luksemburgu i upisale 11. uzastopni poraz

E. B.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine od selekcije Luksemburga rezultatom 77:64.

Naše igračice su prije tri dana kvalifikacije otvorile porazom od Crne Gore (91:70) na Ilidži, a danas su upisale još jedan poraz i sada su na omjeru od 0 pobjeda i 2 poraza.

Luksemburg je odlično otvorio susret i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 24:12.

Na poluvremenu je 68. reprezentacija svijeta imala 47:34, a sa dvocifrenom prednošću u ušle i u posljednju dionicu igre (59:47).

Sredinom posljednje dionice igre naše dame su došle do minus osam (62:54), no to je bilo sve što su uradile i na kraju su upisale zaslužen i sramotan poraz od reprezentacije iz donjeg doma evropske košarke.

Po četiri igračice na obje strane su završile susret sa dvocifrenim brojem poena, s tim da je najefikasnija Luksemburžanka Faith Ehi Etute postigla 25, a Melisa Brčaninović u našim redovima 13 poena.

Naše košarkašice, koje su na FIBA rang listi 7. u Evropi i 17. na svijetu, su na ovaj način nastavile crnu seriju i upisale čak 11. uzastopni poraz u službenim utakmicama, te 12. ukoliko računamo i poraz u prijateljskom duelu protiv Francuske.