Komentari (161)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Definitivno nam je od koristi što ne igraju igrači iz NBA i EUROLIGE, pa naš mladi tim sad ima veće šanse. Sretno!
Više biste imali šanse u grupi sa Srbijom. Rusi i Franci su sigurno prejaki za vas, možda se ponosate sa Belgijom, to nije nemoguće da budu obe pobjede za BH. Rusi su dobra ekipa, često podcijenjena, što znaju i te kako iskoristiti, uzeše li Španiju u po Madrida u finalu EP. Francuska se čini nedostižnom. Realno, niste bez šansi. Moguće je sve.
@autostoper Nema na čemu. Meni stvarno oduzme malo vremena, a vama znači, tako da je sve ok.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Steta sto kosovo nije u grupi sa srbijom ili s nama
Nije moglo biti u grupi sa Srbijom (napravljeno tako), a ni s nama, jer su i oni igrali pretkvalifikacije. Da je kojim slučajem to bilo moguće i da smo u istoj grupi, ja bih to organizovao u entitetu RS. Ako ima država koju tamo mrze više od BiH, to je onda Kosovo.
Realno ako prodjemo ovo, otici cemo i u Kinu. Francuska, Rusija i Belgija, nije moglo gore. Ali sansu imamo sto ne igraju igraci iz NBA i Eurolige.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Znaci da ce NBA "zvijezde" da preskoce i ovo. Preteski su protivnici, pa da poslije neko ne kaze sta lose za njih u mahali.
Jedno je sugurno, ako dodje mirza procenat za 3 poena ce biti ispod 15%
U rosteru od 12 igrača Francuske koji bi trebali igrati euro basket svih 12 je ili iz NBA ili iz eurolige, kod Rusa par igrača nece biti tu ali svejedno su sa timom iz domaće lige Dosta jači, dok kod Belgije nece igrati 6 najmanje igrača. Ne zaboravimo ipak da ce sve 3 protivnika igrati Eurobasket a Rusi i Belgijanci su u istoj grupi čiji je domaćin Turska.
Bolje ova grupa nego A(cg,slo,spa) i grupa G u kojoj je Srbija.Jedino je slabija bila C,ali sta je tu je.Rijec je o SP nema labavo.Ali ja sam nekako optimista za to 3.mjesto uz adekvatna 3-4pojacanja i istu ovu hemiju i zalaganje!
Dobra je grupa s kojom se spajamo, nema nekih extra jakih imena. Mislim da uz malo srece i dobre utakmice kuci mozemo biti 3. u grupi i izboriti prolaz dalje. Ne znam sada koliko ce uticati na nas ali i na ostale ekipe iz grupe, neigranje igraca iz NBA i Eurolige. Za NBA znam da smo bez dvojice ali ne znam kakvo je stanje s nasima u Euroligi...
Nije teško otici na SP. Pobijedis Belgiju i budes treći, naša grupa se sa f kriza znaci pobjediš u drugom krugu ove iz f grupe i ides dalje.
tesko da mozemo biti treci.ne znam otkud vam optimizam kad zamalo nismo bili treci ili cetvrti u pretkvalifikacijama
Vidi i srce srbije se kvalifikovalo.
B20 Jel to izlazi neki kompleks iz tebe,ili si samo glup kao i vecina internet ratnika sa ovog predivnog portala!?
Sto se tice grupe, Bosna prolazi sigurno. Stvara se jedan mladi tim koji ce rasti kroz ove kvalifikacije. Reprezentacije konkurenti bez igraca iz EL i NBA su prosjecne ekipe.Jedino francuzi imaju dobar mladi tim koji je nadavno osvojio EP. Ovo se pretvara kao fudbal na OI.
Nemamo sreće ni u čemu,izuzetno teška grupa bez obzira što najvjerojatnije nijedna reprezentacija neće moći računati na NBA igrače ali i Francuska i Rusija su zemlje koje imaju izuzetno jaka domaća prvenstva i u svakom trenutku mogu napraviti kvalitetnu reprezentaciju u odnosu na nas.Aj' da se nadamo trećem mjestu pa iole lakšoj grupi u narednoj fazi kvalifikacija. Sretno !
@Raptorsi pa mi se trebamo boriti za 3 sa Belgijom. Š obzirom da su Francuzima i Rusima rosteri cijeli iz euro lige i NBA ne bi bilo cudo da ih bar kuci i bar jednu od ove dvije dobijemo.
Fiba je pukla! Sta sad treba da djeca ginu kroz kvalifikacije kako bi gospodi igracima iz nba i eurolige obezbjedili ucesce na sp od kojeg zavisi i plasman na oi. Tim koji igra kvalifikacije i prodje ih treba da ide na sp. Od*ebaus. Pod hitno ukinuti drzavno finansiranje klubova.
Tu su se veliki KK i dalje finansiraju od drzave. Mlade igrace stvaraju treneri tih klubova i mladih reprezentacija. Onda dodju neki menadjeri i uzmu pinku a igraci od*ebu drzavu.
Jos uvijek smo prvi u grupi to je dobro..
Sta s eodmah zalimo lijepo je samo nek se igra ionako idu 3 reprezentacije tako da mi nemamo sanse ali treba igrati i pokazati da se moze u narednim kvalifikacjama za euro da imamo tim... sada moze i Dzedovic igrati (ako bude zelje posto je njemacka od prije par dana uvela dvojna drzavljanstva sa BiH provjereno 100%)i jos par igraca napraviti pravu ekipu i pripremati se. sta bi da smo dobili grupu crne gore nema losih ekipa.. sretno momci
@epa Đedović je i uzeo njemačko državljanstvo samo da ne igra za našu reprezentaciju.
Po tri najbolje ekipe iz svih grupa će proći u drugi krug u kojem će se spojiti grupe A i B, C i D, E i F te G i H. Ma prolazimo ovu grupu 100%, a dalje sta drago Bog da.
Prolazimo sigurno, Dule je majstor svoga zanata