Finansijski krah
22

Jusuf Nurkić poslao alarmantnu poruku: Još malo pa motaj kablove državne reprezentacije!

H. H.
Jusuf Nurkić na pripremama reprezentacije BiH (Foto: KS BiH)
Jusuf Nurkić na pripremama reprezentacije BiH (Foto: KS BiH)
Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić uputio je alarmantnu poruku nakon što je KS BiH saopćio kako je opasnost od neodlaska ženske košarkaške reprezentacije na historijski nastup na Svjetskom prvenstvu postala sasvim realna opcija.
U ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM.

Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

"Još malo pa motaj kablove! Državne reprezentacije!", napisao je Nurkić na društvenim mrežama, svjestan koliko je ozbiljna situacija u KS BiH.

Podsjetimo, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine prije 20-ak dana objavio saopćenje u kojem se navodi da je zbog izuzetno teške situacije u krovnoj kući bh. košarke pod znak pitanja došao nastup omladinskih i seniorskih reprezentacija na međunarodnim takmičenjima, a s tim u vezi uputili su javni apel da se od ove situacije "ne okreće glava" i da je krajnje vrijeme da se državne institucije angažuju po pitanju finansiranja.

Sigurno je samo da bi neodlazak ove selekcije bh. košarkašica na SP predstavljao ogroman udarac za bh. košarku i jednu od najtalentovanijih ženskih generacija BiH od koje se očekuju velike stvari, pa možda i medalja s jednog od velikih takmicenja.