Košarka
5

Gvozdić najavio utakmicu protiv KK Građanski: Želimo igrati još bolje, potrebna nam je podrška navijača

Piše: D. B.
Dušan Gvozdić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
KK Bosna će u okviru 3. kola bh. košarkaške Lige 10 u subotu u dvorani Skenderija ugostiti bijeljinski KK Građanski. Na prigodnoj konferenciji za medije novinarima su se obratili trener Studenata Dušan Gvozdić i sportski direktor Damir Krupalija.

"Pripremamo se za tešku utakmicu, imamo manje probleme s povredama i znamo da nas čeka teška utakmica. Svaku utakmicu smatramo ključnom i pristupamo joj maksimalno ozbiljno. Ovo je prva domaća utakmica i prilika da se predstavimo domaćoj publici, a želja nam je da igramo sve bolje i tempiramo formu za drugi dio sezone. Bit će teško, jer će konkurencija biti sve jača. Što se tiče posljednje dvije utakmice, zadovoljni smo pobjedama u gostima. Igrom nismo zadovoljni, jer ona može biti na višem nivou. Ipak, idemo korak po korak nakon kasnog kompletiranja ekipe, odradili smo skupa tek nekoliko treninga. Povreda je bilo tokom priprema, a nadamo se da će nas u narednom periodu zaobići, to je veoma važno", izjavio je Gvozdić.

On je istakao da je podrška navijača veoma važna Studentima.

"Podrška s tribina nam je neophodna pa pozivam publiku da dođe u dvoranu i da nas podrži. Vjerujem da ćemo uzvratiti dobrim partijama", rekao je trener KK Bosna.

Nakon dvije gostujuće pobjede, KK Bosna se ističe kao favorit Lige 10.

"KK Bosna je tu da bude favorit, drago mi je što je tako. Veličina kluba nosi teret. Liga je izjednačena, vrlo je rano prognozirati, no, mi smo došli u Bosnu da nas ljudi gledaju kao favorita", kazao je Krupalija.

Ulaznice za utakmicu koštaju 5 KM i moguće ih je nabaviti putem portala kupikartu.ba, kao i na prodajnom mjestu na platou Skenderije. Utakmica se igra u subotu od 20 sati.