NBA
4

Golden State i Denver upisali nove pobjede i nastavili borbu za prvo mjesto

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aktuelni NBA prvak, ekipa Golden State Warriorsa, savladala je Indianu na domaćem terenu rezultatom 112:89 te je tako stigla do 49. pobjede u ovoj sezoni, čime su zadržali prvo mjesto na tabeli Zapadne konferencije.

Početak susreta donio je nešto lošiju ofanzivnu igru i s jedne i s druge strane, a gledaoci u Oracle areni u prvih 12 minuta vidjeli su samo 38 poena (19:19). Do poluvremena su Warriorsi nošeni podrškom s tribina zaigrali znatno bolje pa su tako na pauzu otišli sa deset poena prednosti. Bilo je 53:43.

Da aktuelni NBA prvak neće imati problema u ovom meču bilo je jasno na početku drugog poluvremena kada Warriorsi stižu do 20 poena razlike. Već tada se vidjelo da Indiana nema šta tražiti u ovom meču pa su domaći igrači mirno i lagano igru priveli kraju upisavši novu pobjedu.

Najefikasniji igrač meča bio je gostujući košarkaš Evans koji je meč završio sa 20 poena, jedan više od Cousinsa i dva više od Younga koji je postigao 18 poena. Thompson je meč završio također sa 18 poena, Durant je ubacio 15, koliko i Curry.

Ekipa Denvera također je upisala izuzetno važnu pobjedu, a oni su kao gosti porazili Washington rezultatom 113:108. Nuggetsi su u ovom meču imali čak pet igrača koji su susret završili sa po 15 ubačenih poena: Craiga, Harrisa, Murrayja, Jokića i Milsapa, dok se u poraženoj ekipi izdvojio Beal sa 25 ubačenih poena.

Charlotte je na svom terenu porazio Minnesotu rezultatom 113:106, dok je Atlanta bila bolja od Utaha sa 117:114. Detroit je u gostima porazio Phoenix, dok je Sacramento rezultatom 116:100 bio bolji od Dallasa.