Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Balvani se svadjaju ko je bolji i pljuju jednog ili drugog... Meni drago da momci sa nasih prostora dobro igraju, ma odlicni su i jedan i drugi. Budimo malo sretni da nasi pr*aju tamo one nabildovane crnce :D
@vitinka zamisli onda ko zna za tebe izdrkotino mala bolje da te u wc solju prdnula kuja koja te okotila nego sto te rodila...
@vitinka Nurkić je nepunu godinu stari od Jokića. Trenutno i jedan i drugi imaju 23 godine.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Igraju momci vala kao da su iz Arkanzasa i Texasa a ne iz BiH i Srbije. Sve se može kad se hoće, ako se izdignes iz sivila ovog našeg prostora. Hvala vam što sinoć nisam bez veze ostao budan. Naravno kao Bosanac/Bošnjak/Balija, kako vam volja, navijao sam za Nurkića i Portland. Ali svaka čast i jednom i drugom, pogotovo Jokicu.
Nurk je i u ovoj utakmici dominirao, bio je najbolji igrač na utakmici... 20poena i 19skova uz relaizaciju 9/15 (60%) za 30min samo govori za sebe. Jokić je imao 15poena i 20skokova uz relazaciju 5/14 (35%) za 38 minuta. Poraz je došao zbog očajnog šuta Damea i CJ (13/40, od toga 4/15 šut za tri poena), a ET I Aminua šut katastrofalan (5/22), . Ali sa pobjedom nad Utahom koju igraju kući u četvrtak sigurno su treći.
Ovo je velika stvar za kosarku sa nasih prostora nekada YU lige. Momci koji su prije 3-4 godine igrali ABA ligu startaju u svojim timovima i igraju fenomenalno. Steta da specialci iz Denvera nisu znali ukomponovati Juku i Jokica u strtnih 5, kao nekada Cosic i Jelovac, Jerkov, Zizic ili kasnije Divac i Radza. Denver sa Jokicem i Nurkicem uz pmoc dobrog pleya recimo Dragic mozda i sampionska ekipa...svaka cast za Jokica i Nurkica i kapa do poda.
Katastrofalna igra lilarda a i ostali igrači portlanda sem nurkića su igrali nonšalantno, za razliku od igrača denvera koji su "ginuli" na terenu.
Juka i Jokic nakon prvog skoka nisu dotakli parket do kraja utakmice.
Pozdrav Bosno , Juka samo naprijed , bravo majstore .
Mozda je ovo sve taktika, ovi porazi u zadnje vrijeme. Mozda namjerno žele biti četvrti.
Nurkić bukvalno "nosi" Portland, da nema njega izgubili bi zadnjih 20 utakmica sa 30 razlike, nebi ni ušli u Plejoff da nije njega..Nurkić dominira hladno 8 ofanzivnih skokova i gušenje Jokića i Plamlija koji nisu mogli da se izbore sa njim, šteta što je ostatak Portlanda šutirao 20% iz igre i što su se njihove zvijezde "ugušile"
@Istinazaovce Ja sam bukvalno rekao da je ostatak portlanda bio katastrofalan i to je razlog zašto su svi bili u minusu jer ako shvataš kako se +/- razlika računa shvatit ćeš što je Nurkić bio u minusu, Jokić je šutirao 30% iz igre i on jeste pokupio 20 skokova ali DEFANZIVNIH dok je NURKIĆ pokupio 8 OFANZIVNIH skokova i 11 defanzivnih i bukvano je lomio Jokića i Plamlija ja sam gledao utakmicu uživo a ti očigledno nisi nikako gledao..
@Istinazaovce Očigledno nisi gledao..I Plamli i Jokić koji je igrao 40 minuta su udvajali Nurkića i opet nisu ništa mogli do zadnje četvrtine Portland je upravo radi Nurkića imao 10 poena razlike..Očigledno nisi gledao i nemoj se provaljivati jer ne znaš o čemu pričaš..O čemu lažem ? Jokić jeste imao 20 skokova a Nurkić je imao 19 VAU koja razlika, eto ti argumenta da ga je Jokić "ubio" u skokovima a imao jedan skok više i to svi bili defanzivni lol..
Portland više nikoga ne može pobijediti, 4 poraza uzastopno. Imali su sigurnu 3. poziciju, a sad se moraju čupati u zadnjem kolu. Nurkić je konstantsno dobar, nekad i odličan i svaka mu čast. Ostali toplo-hladno. Loše tempiranje forme, jako loše, ispada Portland u 1. rundi, bez obzira sa koje pozicije krenu.
Izgeda da ti bas i ne pratis nba