NBA
1

Fantastični Nurkić nije mogao spasiti Blazerse od Denvera i brilijantnog Jokića

Piše: O. T.
Foto: Bruce Ely/Trail Blazers/NBA
Foto: Bruce Ely/Trail Blazers/NBA
U velikom okršaju Jusufa Nurkića i Nikole Jokića pobjedu je odnio centar iz Srbije na čijim su krilima Denver Nuggetsi savladali Portland Trail Blazerse (88:82).

Nurkić je do prelaska u Blazerse sredinom prošle sezone igrao za Denver gdje je bio saigrač Jokiću. Tokom sinoćnjeg meča nekadašnji saigrači bili su veliki rivali koji su nosili svoje timove.

Sjajni Jokić je meč okončao nevjerovatnim triple-double učinkom od 15 poena, 11 asistencija i čak 20 skokova. Ovo je bio 10. triple-double za Jokića u ovoj sezoni.

Bosanskohercegovački Nurkić je sakupio fantastičnih 20 poena i 19 skokova čime je upisao svoj novi double-double u sezoni.

Denver veliča Jokića pošto je on možda najzaslužniji zbog toga što je Denver i dalje u utrci za plasman u play-off Zapada. Za play-off neophodna mu je pobjeda protiv Minnesote u četvrtak, u posljednjem meču regularnog dijela sezone. Pobjednik tog meča putuje u play-off, a Minnesota je trenutno osma.

Ovo je bila šesta uzastopna pobjeda za Denver, a u toj seriji Jokić je zabio 142 koša, odnosno 23,7 po utakmici. Uz to je dodao 13,3 skoka i 8,2 asistencije po susretu.

Uprkos četvrtom porazu u nizu, Porland i dalje ima šanse da u play-off uđe s trećeg mjesta. Za to će mu trebati pobjeda protiv Utah Jazza u posljednjem meču regularnog dijela sezone.

Ostali rezultati sinoćnjih mečeva:

Detroit - Toronto 98:108 Brooklyn - Chicago 114:105 Miami - Oklahoma 93:115 NY Knicks - Cleveland 109:123 Milwaukee - Orlando 102:86

Minnesota - Memphis 113:94 San Antonio - Sacramento 98:85 LA Clippers - New Orleans 100:113

Tabela Istoka:

Foto: ESPN
Foto: ESPN

Tabela Zapada:

Foto: ESPN
Foto: ESPN