Poraz od Češke
55

Bosnić: Putovali smo 16 sati autobusom, ali smo pokazali karakter i igrali dobro

Piše: K. H.
Vedran Bosnić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vedran Bosnić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić čestitao je svojim igračima bez obzira na poraz od Češke rezultatom 69:64 te je još jednom napomenuo da je naša delegacija na ovaj meč putovala 16 sati autobusom.

Naši košarkaši na trenutke su pokazali sjajnu igru, ali to nije bilo dovoljno da na kraju upišemo pobjedu. Bez obzira na poraz, Bosnić je čestitao svojim igračima na trudu i karakteru.

"Čestitam Češkoj, ali čestitam i svojim igračima. Mislim da smo igrali dobro, ali da smo izgubili previše lopti koje su rezultirale laganim poenima našeg protivnika. Ovo je mlada ekipa i njihova reakcija je bila dobra. Možda je moglo završiti i drugačije da smo imali koncentracije u jednom trenutku. Putovali smo 16 sati autobusom, ali smo pokazali karakter i odigrali dobru utakmicu", kazao je Bosnić.

Bosnić je rekao kako je sada cilj našeg tima da se što bolje spremimo za posljednji duel kvalifikacija koji igramo protiv Bugarske.

"Ne možemo se kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo, ali je ovo bila važna utakmica za nas, borili smo se i sada se idemo spremiti za meč protiv Bugarske", završio je selektor.