Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosanci razvaljuju bez obzira na to kako se izjašnjavaju! Do polovine 15. stoljeća svi smo bili Bošnjanji ili Bošnjaci, a od unazad sto godina pravoslavni postaše Srbi, a katolici Hrvati, i još im čudno što govore bosanski!!!!!
@too much snova Ispravi me ako grijesim, ali nisu li se mnogi izjasnjavali kao Turci?
@too much snova Bila je podjela na Turke i Vlahe, ali je do vjerska podjela a ne nacionalna, jer je u Osmanskom carstvu vrijedila samo vjerska kategorija. S odlaskom Osmanlija, u prvi plan se vraća nacionalna kategorija, ali nažalost, umjesto da imamo Bošnjake, ili Bošnjane, ili Bosance (kako su sebe i doživljavali stanovnici BiH i kako su ih i drugi, tj. Srbijanci i Hrvati nazivali), mi smo dobili, usljed propagande iz Srbije i Hrvatske, Srbe i Hrvate i Muslimane.