Velika sličnost
126

Bayern zbunio javnost: Nihad Đedović ili Zlatan Ibrahimović?

K. H.
Nihad Đedović
Nihad Đedović
Košarkaški klub Bayern izazvao je veliku pometnju na društvenoj mreži Twitter nakon objave videoklipa košarkaša Nihada Đedovića koji u pometnuom prilogu nevjerovatno liči na Zlatana Ibrahimovića.

Bayern je videoklip objavio u sklopu priprema za turnir u Urugvaju, ali prvobitni cilj, što je svakako bilo predstavljanje plana putovanja i obaveza koje ih tamo očekuju, je pao u drugi plan zbog nevjerovatne sličnosti bivšeg bh. reprezentativca u košarci i nesuđenog bh. reprezentativca u nogometu.

Đedović je nedavno u izjavi za Večernji list rekao da su mu ljudi prošle godine u Parizu masovno prilazili da se fotografišu s njim, misleći da se radi o Ibrahimoviću, a to je objasnio riječima da obojica imaju balkanske gene.

Bivši bh. reprezentativac od 2013. godine igra za Bayern, a u ovom klubu stekao je jednu od liderskih uloga, zbog čega se odrekao bh. državljanstva.

Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dubravko Barbarić je nakon odlaska iz KS BiH otkrio da je Đedović odbio krenuti u proceduru dobijanja dvojnog državljanstva kako se situacija u Bayernu ne bi zakomplikovala.