Predstavljamo bh. olimpijce
66

Kemal Mešić: U London idemo po dobar rezultat

Piše: D. B.
Kemal Mešić
Kemal Mešić
Kemal Mešić je bh. atletičar i član tima koji putuje na Olimpijske igre u Londonu.

Rođen u Rogatici, student je četvrte godine antropologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Gainesvilleu na Floridi.

U januaru ove godine je postavio novi univerzitetski rekord Floride u bacanju kugle na dvoranskom univerzitetskom prvenstvu u Birminghamu u Alabami. To je bio i njegov novi lični rekord, koji je iznosio 19,95 m.

Nastupom na prvenstvu Jugoistočne konferencije u Lexingtonu u martu, bh. bacač kugle još jednom je pokazao da se nalazi u izvrsnoj formi. Rezultat od 19,89 metara bio je dovoljan da osvoji prvo mjesto u konkurenciji takmičara iz dvanaest univerziteta iz ovog dijela SAD-a.

Također, u martu je na prvenstvu američkih univerziteta u Napi u Idahu Mešić osvojio treće mjesto rezultatom 20,44 m.

Mešić je na međunarodnom mitingu u Arizoni ispunio A-normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Rezultatom 20,71 m je osvojio drugo mjesto na mitingu s novim ličnom rekordom. On je za 21 cm prebacio olimpijsku normu, a njegov rezultat trenutno spada među deset najboljih ove sezone u svijetu.

U razgovoru sa Mešićem smo saznali da je stigao u BiH iz SAD-a i da planira otići na takmičenje u Rijeci kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre u Londonu.

"Stigao sam iz SAD-a i spreman sam za Olimpijske igre. Drago mi je što ću učestvovati na jednom ovakvom takmičenju. Ponosan sam što sam uspio ispuniti A normu i što ću biti u mogućnosti da predstavljam svoju zemlju u Londonu. Naporno treniram, a takmičenje u Rijeci će mi poslužiti da se još bolje pripremim. Na OI putujemo po dobar rezultat. Očekujem da ću biti među deset najboljih", izjavio je Mešić za portal Klix.ba.