sport
387

Karate reprezentacija Kantona Sarajevo druga na Svjetskom kupu u Laškom

Piše: E. B.
Reprezentacija Kantona Sarajevo je osvojila ekipno srebro, pojedinačno zlato i dvije bronze na Svjetskom kupu u Laškom.

Meris Muhović je prvak Svjetskog kupa u kategoriji seniori do 84kg, a Anes Čongo je bronzani u istoj kategoriji.

U teškoj kategoriji (preko 84 kg) Sanjin Kanlić također je osvojio bronzanu medalju.

Muhović (KK Champion) je titulu osvojio pobjedama u šest mečeva i to protiv reprezentativaca Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Alžira, Slovenije i u finalu ubjedljivom pobjedom protiv još jednog reprezentativca Alžira rezultatom 4:2.

Čongo (KK Champion) je porazom od Alžirca u prvom meču počeo Svjetski kup, ali pobjedama protiv Hrvata, Ukrajinca i reprezentativca Kosova u repasažu došao je do bronzane medalje.

Sanjin (KK Holiday) je pobjedama nad reprezentativcima Kosova, Južne Afrike, Bosne i Hercegovine osigurao nastup u polufinalu. Ipak, u polufinalu izgubio je od reprezentativca Hrvatske. Za treće mjesto borio se protiv reprezentativaca Srbije kojeg je pobjedio i osvojio bronzanu medalju.

U ekipnom sistemu takmičenja reprezentacija Kantona Sarajevo, osvojila je drugo mjesto, a za ekipu Kantona Sarajeva nastupali su Muhović, Sarić, Kanlić, Tabaković, Varajić, Sujković i Čongo.

U prvom kolu repezentacija Kantona Sarajevo porazila je reprezentaciju Alžira rezultatom 2:0, dok je u narednom kolu pobijedila reprezentaciju Slovenije rezultatom 3:0. U meču za finale reprezentativci Kantona Sarajevo radili su protiv reprezentacije Kosova, a koju su savladali rezultatom 2:1.

Ipak, u finalu protiv reprezentacije Hrvatske naši predstavnici su poraženi rezultatom 3:0, te osvojili srebrenu medalju.