Najveći uspjeh bh. odbojke
0

Kakanj dočekuje favorizovanu Peruđu

Piše: Jasenko Korjenić
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Odbojkaši Kaknja sutra će ugostiti italijansku Peruđu u okviru četvrtog kola Challenge cupa. Poznato je da je da su Kakanjci u dosadašnjem dijelu takmičenja izbacili ekipe Vojvodina iz Srbije i Diamant Kapošvar iz Mađarske. Sve u svemu ovo je najveći uspjeh jednog bh. odbojkaškog kolektiva.

Izabranici Almira Begića zadovoljni su plasmanom u četvrto kolo, s tim da bi se ovaj uspjeh mogao pretvoriti u mnogo veći ako bi uspjeli preskočiti narednu prepreku. Ipak, za to ne postoji veliki optimizam, jer je italijanska ekipa izuzetno kvalitetna.

"Prije svega, želim istaknuti da je velika čast za naš klub i grad Kakanj što smo dobili šansu da igramo protiv jednog velikog suparnika. Bez obzira na renome Peruđe mi ćemo pokušati pružiti jak otpor . Angažirali smo i iskusnog stručnjaka Edina Bakovića, koji itekako dobro poznaje italijanske klubove i vjerujem da će nam biti od koristi. Podigli smo nivo forme, stvorili pozitivnu atmosferu i neću biti pretenciozan ako kažem da smo u Kaknju favoriti bez obzira na ime i snagu protivnika, istakao je trener Almir Begić.

Kapiten Almir Aganović podvlači da su Italijani u prednosti, ali je napomenuo da su on i njegovi saigrači svjesni prilike koja im se pruža:

“U ovomo okršaju imat ćemo protiv sebe izuzetno kvalitetnu ekipu. No, bez obzira na respekt sa kojim dočekujemo Peruđu očekujem kvalitetnu utakmicu. Ako buidemo igrali bez pritiska možemo iznenaditi”, apostrofira Aganović.

Upitan je nastup kubanskog reprezentativca Luisa Hernandeza koji jezadobio povredu koljena.

Utakmica počinje u 18 sati, a zahvalujući brojnim sponzorima, prije svega, Tvornici cementa i općini Kakanj, obezbijeđen je direktan TV prenos putem NTVIC Kakanj, kojeg će preuzeti brojne TV kuće širom BiH.