Susret Kakanj - Kapošvar
0

VIDEO / Kakanjski odbojkaši trijumfirali nad Mađarima

Tekst i video: Jasenko Korjenić
Trijumf kakanjskih odbojkaša (Foto:Jasenko Korjenić)
Trijumf kakanjskih odbojkaša (Foto:Jasenko Korjenić)
Kakanjski odbojkaši priredili su historijski uspjeh bh. odbojke nakon što su sinoć pred sjajnom domaćom publikom eliminisali mađarski Kapošvar.

Ekipa Kapošvara pobijedila je najprije rezultatom 1:3 ali je nakon 114 minuta igre, u takozvanom zlatnom setu, Kakanj ipak odnio pobjedu rezultatom 15:11 i plasirao se u daljnji dio takmičenja.

Kapiten Aganović, zatim Karišik, Salihović, Šuljagić i Zolota, izvrsni Kubanac Hernandez, Čorić i Knežević uspjeli su da nadigraju mađarskog prvaka i da prirede veličanstvenu atmosferu za domaću publiku koja je kakanjsku dvoranu ispunila do posljednjeg mjesta i koja nikada do sada nije bila punija.

Ovaj dramatični meč, nažalost, nije prenosila BHT, a ni Federalna televizija iz do sada nepoznatih razloga, pa su ljubitelji sporta širom Bosne i Hercegovine ostali uskraćeni za ovaj spektakl.

Kakanjski odbojkaši će u osmini finala Challenge kupa igrati protiv italijanske Peruggie protiv koje će pokušati napraviti senzaciju, mada ne postoji veliki optimizam.

'Unatoč porazu na domaćem terenu ovaj uspjeh se ne može zanemariti i ovo je nešto što se prvi put događa u bh. odbojci, a ovo je jedan veliki pomak za bh. sport, pa i za državu BiH', istakao je Mirsad Bjelopoljak koji je alfa i omega u klubu, od kojeg je upravo on napravio stalnog sudionika evropskih takmičenja i višestrukog osvajača trofeja u domaćim takmičenjima u Bosni i Hercegovini.