sport
98

Još sedam dana do Salcano MTB UCI C3 utrke u Sarajevu

Klix.ba
Ostalo je još sedam dana do prve međunarodne UCI brdsko biciklističke utrke u centru Sarajeva, koja se održava 04.10.2015. sa početkom u 10:00 sati. Organizatori Klub brdskg biciklizma “Puls” i Općina Centar Sarajevo su pripremili vrijedne robne nagrade za hobby kategorije i najsretnije gledaoce.

Pored kategorije za rekreativce na utrci će nastupiti i profesionalni vozači u kategoriji Elite gdje novčani nagradni fond iznosi 750 eura.

“Naš cilje je popularizacija takmičarskog dijela biciklizma, gdje ćemo u dogledno vrijeme naći novog šampiona ili šampionku koji će krenuti stopama naše Lejle Tanović. Staza za hobby kategoriju je prilagođena i olakšana tako da svi oni koji se žele dobro zabaviti mogu doći i uzeti učešće na utrci. Hobby kategorije su podjeljene u 3 starosne dobi, čime najmlađi ali i najstariji takmičari imaju svoje kategorije i nagrade. Također naše najmlađe kategorije odnosno kadete i hobby 1 smo oslobodili plaćanja kotizacije,”rekao je organizator Amar Njemčević.

Ukupni novčani i nagradni fond za utrku Salcano MTB Cup – Sarajevo iznosi 4.000KM, gdje je najveći broj nagrada pripremljen za hobby kategorije odnosno početnike ili za one koji se tako osječaju. Prve nagrade za Hobby 2 i Hobby 3 su Tissot satovi dok je za ostale osvajače podija nagrade pripremio Capriolo. Također pripremili smo nagradu za najsretnijeg gledaoca. Staza za trening će biti otvorena od subote, i sve do 1h pred utrku u nedjelju. Svi oni koji se žele okušati i dobro zabvaiti mogu se prijaviti na www.salcanocup.com