sport
61

Salcano MTB Cup Sarajevo privukao veliki broj profesionalnih vozača

Klix.ba
Utrka koja se održava u nedjelju 04.10.2015. u parku Betanija privukao je veliki broj profesionalnih vozača iz za sada 7 zemalja regiona. Utrka se boduje po UCI pravilima pa samim tim najbolji takmičari osvajaju vrijedne UCI bodove za Olimpijske igre u Rio 2016.

Ipak da je riječ o jakoj konkurenciji potvrđuje i činjenica da će na utrci nastupiti učesnici prvih Evropskih igara u Bakuu.

“Dobili smo veliki broj prijava iz 7 zemalja regiona, svakako da nas raduje činjenici o velikoj zainteresovanosti za našu utrku. Također možemo reći i da imamo prve favorite, odnosno takmičare koji su nastupali u Bakuu na prvim Evropskim igrama. U muškoj konkurenciji tu je Filip Turk državni prvak Hrvatske. Dok je u ženskoj kategoriji prijavljena također učesnica utrke u Bakuu, Jovana Crnogorac 23. vozačica svijeta iz Srbije i osvajačica trećeg mjesta na Svjetskom kupu. I ako je Jovana favorit očekujemo dobru utrku od naše predstavnice Lejle Tanović koja je također u lovu na UCI bodove i ima cilj ulaska u najboljih 80 vozača svijeta do kraja ove sezone,” kazao je organizator Amar Njemčević.

Trening je zakazan u subotu 03.10. od 14:00 do 18:00h a nakon toga i tehnički sastanak sa početkom u 18:15 sati. Start utrke je predviđen u nedjelju u 10:00 sati za hobby kategorije, dok najjače elite kategorije startaju u 13:00 sati. Svakako da i vremenske prilike idu na ruku organizatorima s obzirom da su meterolozi najavili sunčano vrijeme bez padavina. Prijave su otvorene i moguće je izvršiti prijavu putem stranice www.salcanocup.com.