sport
75

Jeste li spremni za Sarajevo polumaraton?

Klix.ba
Sarajevski polumaraton jedan je od glavnih sportskih događaja u BiH, i već nekoliko godina okuplja mnoge entuzijaste i zaljubljenike u ovu vrstu sporta.

Polumaraton je trka duga 21,1 km, što je tačno pola u odnosu na dužinu trke maratona. Broj učesnika polumaratona konstantno raste, a organizatori ove godine očekuju više od 1.000 učesnika iz više od 30 zemalja.

Datum održavanja polumaratona rezervisan je za 21.09.2014. godine, a utrka kreće od 09:00 sati ispred BBI centra. Staza obuhvata najljepše dijelove grada, kao i kulturno-historijska obilježja Sarajeva.

Važan element tokom manifestacije će biti promocija zdravog života ali i razvoj turizma jer će naš glavni grad posjetiti stotinjak stranih gostiju. U okviru polumaratona će biti organizovana i Fun Run utrka/šetnja od 4 km, rekreativnog karaktera, koja će također okupiti više stotina učesnika. Prijave za Sarajevo polumaraton su u toku i mogu se izvršiti putem web stranice www.sarajevomarathon.ba, gdje se mogu naći i svi drugi detalji o registraciji i preuzimanju broja za Polumaraton i Fun Run utrku.

Pripremite se na vrijeme

Ukoliko želite istrčati polumaraton pripreme moraju početi na vrijeme, s tim da treninzi moraju biti redovni i dobro organizovani kako bi potpuno uživali u trčanju. Oprema je jednako bitna uz udobne tenisice namjenjene trčanju.

Početnicima se savjetuje lakši program vježbanja, koji treba pratiti svakodnevno. Programi priprema su dizajnirani tako da postepeno podižu formu trkača. Pazite na težinu, jer treningom trošite kalorije, ali ni približno onoliko koliko unosite neadekvatnom ishranom. S obzirom da je pred vama izazov dugačak 21,1 km preporučuje se i upotreba Orthomol Sporta - orthomolekularne kombinacije za sportske performanse.

Samo prava kombinacija ishrane, treninga i unos optimalnih mikronutrijenata, može da vam garantuje odličnu formu onda kada je to potrebno. Orthomol Sport je najbolji način podrške vašim sportskim ambicijama, sa dnevnom dozom koja unapređuje fizičke performanse, povećava otpornost i ubrzava regeneraciju tijela.

Posebna ponuda

Ne propustite ni posebnu ponudu koju vam donose Orthomol Sport i Sarajevo polumaraton -uz svaki kupljeni Orthomol Sport za 7 ili 30 dana, drugo pakovanje dobivate potpuno besplatno. Popunjenu bonus karticu, koju možete naći u partner apotekama Orthomol Sporta, zajedno sa računom, kao dokazom kupovine, predajte apotekaru i preuzmite gratis pakovanje.

Više informacija o prodajnim mjestima potražite na Facebooku, gdje možete osvojiti i besplatnu kotizaciju za polumaraton.