Igrica za iPhone
0

Haye drugi put "odrubio" glavu Kličku

Totalsport
David Haye's Knockout
David Haye's Knockout
David Haye na tržište je lansirao iPhone-igricu "David Haye's Knockout". Pri njenom podizanju Britanac razornim desnim krošeom odrubljuje glavu Vladimiru Kličku.

Prije dvije godine prgavi britanski bokser, danas 30-godišnjak, na jednoj najavnoj konferenciji za novinare, uoči tada dogovorenog, a kasnije otkazanog meča za objedinjavanje teškaške titule po WBA (svjetski prvak Haye), IBF, WBO i IBO (sve Kličko) verzijama, pojavio se u majici s ilustracijom na kojoj je držao odrubljene glave obojice Klička, Vladimira i njegovog starijeg brata Vitalija.

Iako je doživio javne osude zbog neukusa i neprilične poruke mladima, Haye i dalje ne žali zbog tog događaja.

"Vladimir me izazvao da ponovno odjenem tu majicu, no smislio sam nešto bolje: dao sam da se napravi igrica za iPhone koja se zove 'David Haye's Knockout'. Ona svakome omogućava da braći Kličko otkine glavu. Nadam se da će mom protivniku biti drago kad bude čuo koliko je ljudi dodalo aplikaciju na svoj telefon", rekao je Britanac.

"Žalim li danas zbog te majice? Dovraga, ne! I nikad neću. Bio je to jedan od najboljih poteza koje sam napravio u karijeri. Zaista, ne znam jesam li ikad povukao bolji poslovni potez. To je mojoj sportskoj karijeri donijelo enormnu korist", izjavio je Haye.

Najočekivaniji dvoboj u teškoj kategoriji u posljednjih nekoliko godina odigrat će se na drugog jula na HSV-ovom stadionu u Hamburgu, Imtech Areni.