Dijamantna liga
0

Gay u Londonu slavio sa 9.78

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Američki sprinter Tyson Gay pobjednik je utrke na 100 metara održane na londonskom mitingu "Dijamantne lige". Istrčano vrijeme 9.78 sekundi najbolji je rezultat sezone.

Vodeći u ukupnom poretku sprintera, Jamajčanin Asafa Powell nije se zbog povrede leđa pojavio u Londonu, što je Gayu dodatno olakšalo posao. Nakon što je u Stockholmu nanio Usainu Boltu prvi poraz u dvije godine dominacije, Gay je i u petak navečer dokazao koliko dominantno može izgledati.

"Molio sam se samo da zdrav dođem ovdje i uspio sam. Bilo je hladno i samim teško održati tijelo toplim, no uspjeli smo. Velike zasluge za sve ovo idu i mojem timu", kazao je Gay čiji najbolji rezultat karijere iznosi 9.69.

Utrku je uz lični rekord (9.89) Yohan Blake zaključio na drugome mjestu, dok je treći bio Richard Thompson (10.05).

U muškom troskoku pobjedu je slavio Christian Olsson (17.41), ispred Teddyja Temgha i Alexisa Copella.

Olimpijska pobjednica na 5000 metara Tirunesh Dibaba nastavila je svoju dominaciju sigurnom pobjedom u Londonu. Slavila je u vremenu 14:36.41, s 1.36 sekundi prednost pred kenijskom prvakinjom svijeta Vivian Cheruyiot.

Dodajmo da je takmičenje u skoku s motkom ponudilo iznenađenja u vidu ispadanja Lavilleniea, Hookera i Mazuryka bez ijedne preskočene visine. Slavio je Michalski s 5.71.