Formula 1
2

Webber: Idem po pobjedu; Alonso: Red Bull je brži, ali Ferrari je bolja ekipa

Totalsport
Fernando Alonso (Foto: Arhiv/AFP)
Fernando Alonso (Foto: Arhiv/AFP)
Australski vozač Red Bulla Mark Webber startat će prvi u nedjeljnu 16. ovosezonsku utrku Svjetskog prvenstva Formule 1, Veliku nagradu Koreje.

Na stazi u Yeongamu Webber je došao do prvog pole-positiona sezone, završivši ispred ekipnog kolege Sebastiana Vettela, a iako je startao prvi i na VN Monaca, tada je najbolju startnu poziciju osvojio zapravo Michael Schumacher, ali je Nijemac kažnjen degradacijom u poretku.

"Ovo je moj prvi pole na stazi (ove sezone, op.a.). Sretan sam jer sam posao obavio prilično dobro. Bio sam dobar kada je bilo važno i na to se sve svodi. Sretan sam što startam prvi, ali sutra je glavni dan", rekao je Webber, koji u utrku ulazi s puno samopouzdanja.

"Mislim da smo prije Suzuke (VN Japana, op.a.) malo popravili bolid. Nikad ne treba skakati pred rudo, ali bili smo optimistični nakon toga iako smo znali da nećemo ništa dobiti na poklon. Imamo dobar bolid i naporan rad se isplaćuje".

Vodeći u ukupnom poretku vozača, Španac Fernando Alonso, startat će u nedjeljnu utrku s četvrte pozicije, a kvalifikacije je komentirao riječima:

"Mislim da smo napravili korak naprijed u usporedbi s Japanom prije sedam dana, kako u poretku, tako i manjem zaostatku. Nije iznenađenje da su oba Red Bulla na vrhu, nisu slučajno bili najbrži u svim kvalifikacijskim rundama.

Moj cilj u utrci? Vrlo jednostavan, završiti ispred Vettela. Red Bull ima brži bolid, ali mi imamo bolju ekipu".

Alonso u ukupnom poretku ispred drugoplasiranog Vettela ima četiri boda prednosti (194-190).