Između njih se vodi bitka za naslov
3

Vettel: Dobar start bio je ključan; Alonso: Čekaju nas divne četiri utrke

Totalsport
Vettel i Alonso (Foto: AFP)
Vettel i Alonso (Foto: AFP)
Ako je uoči Velike nagrade Južne Koreje bilo ikakve sumnje, nakon utrke u Yeongamu više je nema. Bitku za naslov u posljednje četiri utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 vodit će samo Sebastian Vettel i Fernando Alonso.

Vettel je u Južnoj Koreji došao do treće uzastopne pobjede kojom je izbio na čelo ukupnog poretka, sa šest bodova ispred drugoplasiranog Alonsa, samo četiri utrke prije kraja sezone.

"Vrlo sam, vrlo sretan. Bila je to fantastična utrka. Osnova za sve je bio dobar start", rekao je Vettel, koji je krenuo s druge pozicije i odmah na početku prošao svog timskog kolegu Marka Webbera.

"Nisam bio siguran budući da sam startao na prljavoj strani staze, ali imao sam dobar start. Mark se malo poskliznuo, pa sam mu mogao doći uz bok i onda imati dobar izlaz nakon trećeg zavoja", kazao je Vettel i nastavio:

"Moram zahvaliti momcima (iz boksa). Bili su budni svaku noć i radili naporno na bolidu. Napravili smo još jedan korak. To je ono što nam treba i nadam se da ćemo prenijeti momentum u sljedeće utrke. Imali smo uspona i padova u prvenstvu. Moramo se usredotočiti na sebe, ostvariti najbolje moguće rezultate i krenuti odatle".

Nakon VN Italije u Monzi Alonso je imao 37 bodova prednosti ispred Vettela, ali je Nijemac hat-trickom, uz Špančevo odustajanje u Japanu, zaostatak pretvorio u prednost.

"Mislim da možemo biti zadovoljni današnjom izvedbom. Završili smo treći i četvrti, iza Red Bulla koji je teško pobjediv u ovom trenutku. A prestigli smo McLaren u poretku konstruktora, što je nešto što nismo očekivali prije dva ili tri dana. Moramo samo napraviti još mali korak kako bismo bili kompetitivni kao Red Bull i bit će to četiri prekrasne utrke do kraja", izjavio je Alonso.

Na pitanje da li je za njega frustrirajuće što se uvijek takmiči protiv konkurenata koji imaju brže bolide, odgovorio je:

"To nije ništa novo. U posljednjih pet godina moje karijere bilo je tako i navikao sam na tu situaciju. U posljednje četiri utrke moramo osvojiti sedam bodova više od Sebastiana. Bit će teško, ali vjerujem da to možemo".