Njemački vozač Red Bulla
0

Vettel: I Alonso i ja smo podjednako zaslužili naslov

Totalsport
Sebastian Vettel i Fernando Alonso
Sebastian Vettel i Fernando Alonso
Njemački vozač Red Bulla Sebastian Vettel uvjeren je da i on i njegov najveći konkurent Fernando Alonso (Ferrari) podjednako zaslužuju osvojiti naslov svjetskog prvaka u Formuli 1 ove godine.

Dvije utrke prije kraja sezone dvostruki i aktuelni svjetski prvak Vettel ima deset bodova više od Alonsa koji je u karijeri također osvojio dva naslova, ali još 2005. i 2006. godine kada je bio član Renaulta.

Španac je u jednom trenutku ove sezone imao i 42 boda više od Vettela, ali Nijemac je napravio preokret, posebno zahvaljujući četirima uzastopnim pobjedama na azijskoj turneji.

"Pogledamo li dosadašnje utrke, mislim da smo Alonso i ja imali jednaki broj odustajanja i pehova. Mislim da će na kraju prvak biti vozač koji to više zasluži", kazao je Vettel kojem će Velika nagrada SAD-a predstojeće nedjelje biti 100. utrka u Formuli 1.

"Nema sumnje da smo u dobroj poziciji i nadam se da ćemo do samoga kraja biti na visokom nivou i zaslužiti slavu. Istina je da su posljednje utrke za nas bile vrlo dobre, blago rečeno. To nam je puno pomoglo da dođemo ovdje gdje smo sada. Ako pogledamo cijelu sezonu, imali smo incidenata i tehničkih problema, ali nadam se da je to sada iza nas", dodao je 25-godišnji Nijemac.