Formula 1
4

Alonso: Borit ćemo se do posljednjeg trenutka

Totalsport
Sebastian Vettel i Fernando Alonso
Sebastian Vettel i Fernando Alonso
Do kraja ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Formuli 1 je ostala još jedna utrka. Kulminacija borbe za naslov pobjednika će se dogoditi na Velikoj nagradi Brazila, u Sao Paulu 25. novembra.

U borbi za krunu svjetskog prvaka su još Sebastian Vettel iz Red Bulla, te Španac Fernando Alonso, inače vozač Ferrarija. Trenutno Nijemac ima prednost od 13 bodova (273-260) i favorit je za treću uzastopnu krunu.

U srijedu je u New York konferenciju za novinare održao Španac, te je prije posljednjih nastupa rekao:

"Jedino što mogu i što je jedino logično jest najaviti borbu do posljednjeg trenutka. Imam trinaest bodova manje od Vettela, ali to ne znači da je cjelokupna borba gotova. Trenutno ni ja, niti Ferrari, nismo u dobitnoj situaciji, ali stvar se lako može okrenuti na našu stranu", rekao je Alonso i dodao:

"Definitivno moramo biti savršeni u svakom danu u Brazilu. Teško mi je govoriti hoće li biti čudo ako ja na kraju budem prvak, ali pitam se zašto se ne bi dogodio određeni kiks Vettelova Red Bulla i naši savršeni dani. To je moguće, a i ne bi bilo prvi put ove sezone", optimistično je rekao Alonso.