Formula 1
0

Vremenske prilike opet skratile Schumacherov trening

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher niti drugog dana testiranja u španjolskom Jerezu nije uspio odraditi planirani trening do kraja.

Nakon što je Schumacher potvrdio dugotrajne medijske špekulacije u Formulu 1 i napuštanje mirovine u kojoj je bio tri godine, svaki njegov korak je medijima posebno zanimljiv.

Nijemac je u utorak odradio prvi dan testiranja za svoju povratničku sezonu. U španjolskom Jerezu vozio je Supernovin bolid iz GP2 serije, bolid vrlo sličan trenutnom iz Formule 1, ali nije uspio odraditi sve što je htio. Naime, kiša i jak vjetar prisilili su ga da ranije od planiranog prekine s testiranjem. Ipak, uspio je odvoziti 52 kruga prije no što su ga vremenske neprilike potjerale sa staze.

Dan kasnije, u srijedu, Schumacher je zbog kiše opet morao skratiti trening. Ipak, uspio je odvoziti 78 krugova, te je bio zadovoljan odrađenim poslom.

  • Danas je bilo znatno bolje nego jučer, uvjeti na stazi bili su bolji, te sam 90% treninga vozio na suhoj stazi. Zadovoljan sam – izjavio je Schumi.