Formula 1
0

Schumacher odradio prvi vozački trening u ovoj godini

Totalsport
Michael Schumacher (Foto: AFP/File)
Michael Schumacher (Foto: AFP/File)
Sedmerostruki svjetski prvak i povratnik za upravljač bolida Formule 1, Nijemac Michael Schumacher (41), započeo je lov na nove uspjehe treningom na španskoj stazi Jerez.

Privatno testiranje koje je odobrila Međunarodna automobilistička federacija (FIA), a koje će trajati od utorka do četvrtka, Schumacher obavlja u Supernovinom bolidu iz GP2 serije. U utorak ujutro, od 9.50 do 12 sati, prešao je uz prekide 38 krugova.

Statistički najuspješniji vozač u historiji ovog sporta (91 pobjeda ukupno u karijeri), koji je pet naslova svjetskog prvaka osvojio vozeći za Ferrari, a dva nastupajući za Benetton, odlučio se na povratak u Svjetsko F1 prvenstvo za volanom Mercedes GP-a.

Ekipa koja je prošle sezone nosila naziv Brawn GP i osvojila konstruktorsku krunu službenu će prezentaciju novog bolida, prema pisanju Bilda, imati krajem januara u muzeju Mercedes-Benza u Unterturkheimu.

Schumacher, neće voziti u prvom krugu testiranja u Valenciji, već bi prvi put u novi bolid trebao sjesti u drugoj rundi testiranja, koja počinje 10. februara u Jerezu.