Vladimir Kličko
0

"Vettel može biti bolji i od Schumachera"

Totalsport
Sebastian Vettel (Foto: Reuters)
Sebastian Vettel (Foto: Reuters)
Uoči svoje subotnje borbe protiv Samuela Petera u kojoj će braniti svoje svjetske teškaške naslove po verzijama IBF, WBO i IBO, ukrajinski bokser Vladimir Kličko je bio raspoloženiji za pričanje o Formuli 1.

Podijelio je ponajbolji bokser današnjice s novinarima u Frankfurtu svoje mišljenje o njemačkim vozačima Sebastianu Vettelu koji se bori za naslov, te Michaelu Schumacheru čija povratnička sezona ne teče prema planovima.

Kličko je uvjeren kako će niz grešaka koje je napravio ove sezone Vettela učiniti jačim i boljim vozačem.

"Mislim da je bez drame u životu teško postati bolji. Sebastian je trenutno u krizi, ali i iz toga će nešto naučiti, baš kao što su i mene tri poraza u profesionalnoj karijeri učinila jačim", rekao je Kličko. "Vettel je već učinio mnogo u svojoj karijeri, a posjeduje i sve kvalitete Michaela Schumachera. Sadašnja negativna iskustva kroz koja prolazi će ga u budućnosti sigurno učiniti boljim vozačem. Ima kvalitete da bude čak i bolji od Schumachera."

Najtrofejnijeg vozača svih vremena je, pak, mlađi Kličko uporedio sa svojim bratom Vitalijem, svjetskim prvakom po verziji WBC.

"Vitalij je pokazao da je i nakon povratka iz penzije moguće postati svjetski prvak. Vjerujem da će Mercedes dogodine biti bolji i da će se Michael boriti za naslov."