Sebastian Vettel
0

"Vozači Formule 1 moraju biti egoisti"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U razgovoru za njemački tjednik Der Spiegel njemački pilot Formule 1 u redovima Red Bull Racinga Sebastian Vettel progovorio je o svojem odnosu s timskim kolegom Markom Webberom.

Zategnuti odnos dvojice pilota kulminirao je na Velikoj nagradi Turske ove sezone kada su se sudarili na stazi, a "zaiskrilo" je ponovno i na Velikoj nagradi Velike Britanije, tačnije uoči zvaničnog treninga za utrku, kada se Webber požalio da su s njegovog bolida uzeli prednje krilce i stavili ga na Vettelov bolid, a na njegov bolid vratili stari i pokrpani dio.

"Ekipa je prioritet, ali na kraju poredak vozača uvijek predvodi najbrži čovjek. Svaki je vozač zapravo egoist jer ne završite u Formuli 1 ako niste egoist. Vaš timski kolega zapravo je prvi kojeg želite pobijediti jer ima isti bolid i uvjete kao i vi", rekao je Vettel.

Konkretno o odnosu s Webberom mladi njemački pilot je rekao:

"Oduvijek je bilo određene distance među nama. Radimo zajedno u određenim područjima kako bismo pridonijeli napretku i razvoju bolida. Ali, osim toga svako je usredotočen na sebe i traži svoju prednost".

Nakon 10 od 19 utrka u Svjetskom prvenstvu Formule 1 Vettel drži četvrto mjesto sa 121 bodom, dok je Webber treći sa sedam bodova više. Na vrhu je Lewis Hamilton sa 145 bodova.

"U devet preostalih utrka Vettel ima jasan cilj, završiti na samom vrhu i postati prvak. Ne uživam u osvajanju drugog mjesta. Potrebna mi je samoafirmacija i dokaz da sam bolji od ostalih".