Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stigao je u organizaciji HOPE-a i UNICEF-a kako bi posjetio u ratu ranjenu djecu u bolnici Koševo. Cilj njegove posjete bio je dio UNESCO-ovog projekta prikupljanja novca za specijalizovanu bolnicu za sarajevsku djecu, žrtve granatiranja i mina.
Schumacher je nakon agresije na BiH, djeci koja su u ratu ostala bez nogu i ruku, plaćao liječenje i proteze, čime je za sva vremena stekao simpatije Bosanaca i Hercegovaca. Kao specijalni ambasador UNESCO-a donirao je značajna sredstva za projekte u našem gradu.
Tako je!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dobro ste se sjetili
Svaka cast, al' koliko ja znam covjek je jos uvijek ziv. Od kad se kod nas po zivima daju imena ulica?
Stranac sleti na aerodrom u Sarajevo..i prva ulica kojom se vozi autom zove se Bulevar Michaela Schumachera..logično
Bravo, zasluzeno, al ipak bi ja šikanu napravio kod petrol pumpe
Otkada se to ulice nazivaju po živim ljudima?
ko kaze da je ziv ..
Jeste da nije običaj, ali bilo je. Npr. Titova je dobila ime po (tada) živom čovjeku. U Prištini Bulevar Bila Klintona itd... trebao je i Ivica Osim dobiti ovu počast za života.
Britanac Graham Bamford zaboravljen a zivot dao.
Prije par godina odbijena je incijativa da se jedna ulica imenuje u ulicu Ivice Osima,objasnjenje ili razlog je bio taj da nema smisla davati imena ulica po jos zivim osobama... Koliko znam Schumaher je jos uvijek živ,tesko bolestan,ali živ... Zasluzio je Schumi da dobije svoju ulicu,ali ovo je mnogo licemjerno s obzirom kako ste nasu legendu tada odbili,naraavno kad je Ivica umro odmah ste poletili sa prijedlozima onako neofirno u izbornoj godini
Da je ovo Banja Luka ili Istocno Sarajevo zvalo bi se Ratko Mladic, Biljana Plavsic...
pa nije ni Banja Luka ni Istočno Sarajevo u kojem nema imena ulica ovih spodoba
Još samo da semafor odrade prema aerodromu. Živa patnja uključenje al ziva
gas do daske alejom Michaela Schumahera :D
Cranberries, Dolores je napisala pjesmu o sarajevu, sigurno i ona zasluzuje.
Schumaherusa
HAJd neka ste kad nemate sta pametnije
Ja mislim da nema niti jedna ulica više u Sarajevu koja nosi ime po živom čovjeku. Tako je i u ostalom normalnom svijetu.
Može kod bagre iz temelja svašta.
Bravo !!!
Sranje, hiljadu ljudi zaslužniji od njega
Super sada nam skinite semafore i znakove bez radara da možemo malo propuhat mašine od aerodroma do kružnog
pravim gaserima to i ne smeta druze kad oce da ga raskolutaju onda to i urade i tjt
Dajte i neku vecu ulicu Ivici Osimu
Da se podsjtimo. 8. aprila na Zvornik napala JNA i ostala gamad, a dotični trenirao ekipu na stadionu JNA u Beogradu. Grbavica izgorila 4. maja, a dotični trenirao ekipu na stadionu JNA u Beogradu. 21. maja odigrao finale kupa SRJ . 22. maja BiH primljena u UN. I gle čuda 23. maja dotični se sjetio Sarajeva ....