Jenson Button
0

"Pitanje je zaslužuje li Alonso naslov"

Totalsport
Jenson Button (Foto: Press Assoc.)
Jenson Button (Foto: Press Assoc.)
Još uvijek aktuelni svjetski prvak u Formuli 1, Britanac Jenson Button, koji se u nedjelju u Brazilu i definitivno oprostio od mogućnosti odbrane naslova, pohvalio je timsku strategiju Red Bulla.

I dok velik dio stručnjaka smatra da su čelnici Red Bulla u završnici sezone trebali stati iz Marka Webbera, koji ima veće izglede za naslov od Sebastiana Vettela, Button misli suprotno.

"Smatram da je dobro da je Red Bull dopustio obojici svojih vozača da se bore za naslov. Tako i treba biti", istakao je McLarenov pilot.

Podsjetimo, Vettel je u nedjelju slavio na Velikoj nagradi Brazila ispred Webbera i Fernanda Alonsa. Ferrarijev vozač tako uoči zadnje utrke sezone u Abu Dhabiju ima osam bodova više od Webbera i 15 od Vettela. No, da je Red Bull podržao Australca u borbi za naslov i da je on u nedjelju pobijedio ispred Vettela, sada bi imao samo bod manje od Alonsa i znatno veće izglede za naslov.

Iako to nije izravno rekao, dojam je da bi Buttonu bilo draže da ga na tronu naslijedi jedan od Red Bullovih vozača.

"Fernando Alonso je briljantan vozač. Ali, pitanje je zaslužuje li naslov nakon onoga što se dogodilo u Hockenheimu", kazao je Button, podsjetivši da je Španac na Velikoj nagradi Njemačke do pobjede došao nakon što mu je prvo mjesto prepustio timski kolega Felipe Massa.