{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
"Ovo je najopasnija situacija u kojoj sam bio"

T
1.8.2010. u 18:22
0
27
"Ovo je najopasnija situacija u kojoj sam bio"
0
"Ovo je najopasnija situacija u kojoj sam bio"
Malo je nedostajalo da Rubens Barrichello (Williams-Cosworth) Veliku nagradu Mađarske završi u betonskom zidu uz boks na koji gotovo da ga je svojom vožnjom pribio Michael Schumacher (Mercedes GP).
Braneći se od napada nekadašnjeg timskog kolege iz Ferrarijevih dana, Schumacher je želeći zatvoriti putanju Barrichella gotovo razbio u zidu. Trenuci su Brazilca dijelili od zastrašujuće situacije, no sve je, srećom, prošlo bez povreda.

"Na stazi na kojoj je tako teško prestizati treba odabrati putanju i držati je se. Bilo je blizu, blizu, blizu, blizu. Srećom da je na tom dijelu staze nestao zid pa sam se mogao odmaknuti više udesno", rekao je Barrichello i dodao:

"Za takve situacije ne postoji pravilo, ali mi vozači znamo da se treba držati putanje. On je nešto iz prošlosti prebacio u budućnost, a mislim da to nije bilo potrebno. Ovo je bila najopasnija situacija u kojoj sam se našao i žalim zbog nje. Iz boksa se čuo vrisak sreće, a dobili smo samo bod za ovo".

Schumacher je pokušao odbraniti svoj postupak.

"Nema se tu šta puno za reći osim da je on vjerovatno imao svježije gume. Vozio sam u tom krugu malo šire i počeo kliziti što mi je kompromitiralo izlaznu brzinu. Vozio sam dajući mu do znanja da pređe na drugu stranu na kojoj je za njega bilo mjesta. Nije je odabrao i bilo je malo gusto. Znamo da pojedini vozači imaju svoje viđenje stvari i znamo kakvo ima Rubens", kazao je Schumacher.

"Šest godina sam mu bio za sve kriv. Nevjerovatno je to što govori, ali neka sudije donesu odluku kakvu moraju. Za mene on uvijek govori da sam plačljivko, ali mene zanima ono što publika kaže na viđeno. I javite mi preko Twittera", odgovorio mu je Barrichello.

 

 

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: