Formula 1
0

Schumacher ponudio izvinjenje Barrichellu

Totalsport
Michael Schumacher (Foto: AP)
Michael Schumacher (Foto: AP)
Dan nakon što što ga je doveo u po život opasnu situaciju Michael Schumacher izvinio se nekadašnjem timskom kolegi Rubensu Barrichellu.

Podsjetimo da je riječ o nedjeljnom manevru s Velike nagrade Mađarske pri kojem je sedmerostruki bivši svjetski prvak umalo u zid koji omeđuje boks gurnuo Barrichella. Samo je djelić sekunde nedostajao od Brazilčeva udarca u zaštitni zid, što bi pri jurnjavi od oko 300 kilometara na sat moglo imati i katastrofalne posljedice.

Prva Schumacherova reakcija bila je napad na Barrichellovu vožnju, no dan kasnije, nakon što je vidio što se moglo dogoditi ponudio je Brazilcu izvinjenje:

"Jučer sam nakon utrke bio još vruć, no nakon što sam vidio spornu situaciju moram se složiti sa sucima koji su me kaznili. Manevar koji sam izveo bio je prežestok i ako Rubens smatra da sam ga njime ugrozio onda mu se izviniti".

Podsjetimo, Međunarodna automobilistička federacija (FIA) kaznila je Schumachera oduzimanjem deset startnih pozicija na sljedećoj utrci Svjetskog prvenstva, Velikoj nagradi Belgije 29. augusta.

 

VEZANA VIJEST:

Barrichello: Ovo je najopasnija situacija u kojoj sam bio (video)