Velika nagrada Evrope
0
McLaren "poklonio" pobjedu Barrichellu
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne znam odakle si ti izvukao te brojeve... prvo Lewis je imao manje od 4 sekunde prednosti a u zadnjem krugu prije odlaska bilo je oko 3.6. Ostao je u box-u 14 sekundi. Baricelo je trebao ostati jos pet krugova ali su ga zvali ranije jer je zbog Mclarenove greske imao vecu marginu. Da nije McLaren pogrijesio, Baricelo bi u preostalih 5 krugova ostvario 5 sekundi prednosti (zbog razlike u nivou goriva) plus sekunda-dvije zbog manje tocenja goriva tako da je Martin Whitmarsh to rekao kako jest, Hamilton je trku izgubio u drugom dijelu kada su trebali koristiti prime gumu a ne opciju kao sto su to uradili.
Barichelo je trebao ostati 5 krugova na stazi al je usao ranije da ga ne bi uhvatio safety car, sto je realna mogucnost na ulicnim stazama tako da je imao takticku prednost. Netacan je podatak da se Hamilton vratio 2 sekunde iz Barichela nego 6 sekundi... E sad, mogao je napraviti i gresku i svasta nesta, istina je da je McLaren to samo olaksao ali ne bih bas rekao \"poklonio\"... Vidim da u McLarenu sportski priznaju poraz, svaka cast...
Iz usta Martina Whitmarsha (znas, onog cike koji vodi tim): “Coming in to the final pitstops, in our efforts to convert a safe second for Lewis into a possible first for him, we took a calculated risk in attempting to reverse the sequence of Lewis’s and Heikki’s pit stops at the last second. That last-second decision caused a bit of pit-lane confusion, which probably cost Lewis a couple of seconds overall - but Rubens’s race pace was such that that couple of seconds didn’t make a difference to the outcome of the race. In a nutshell, we decided to take the risk because we knew Rubens had the strategy to win and it was our only chance of attempting to prevent that.” Hm... znaci njihov ocajnicki pokusaj da sigurni drugu poziciju pretvore u prvu...prouzrokovao je konfuziju. U redu je, nemoj da te stid neznanja, u redu je ne znati... nije u redu ne znati i to raditi javni, na TV-u...
molim te još samo pitagorinu teoremu da citiraš ! šta ti baljezgaš ??? hamilton je imao 4,5 sek prednost u odnosu na barikela što mu je bilo dovoljno da ponovo bude prvi . ostao je 13 sek u boxu , barikelo 8 sek , a hamilton je zaostao iza barikela 2,3 sek kad se ovaj vratio na stazu . e sad lijepo izračunaj i pokrij se usranim ćebetom !!! samo nastavi edise !!!
Ne znam odakle prepisujete vijesti ali ovo sto prenosite je u potpunosti netacno - ovakvu glupost jos samo Edis Jasarevic moze izvaliti (kad malo bolje pogledam, ovo mi na njega previse lici). Mehanicari se nisu spetljali vec se spetljao takticki tim koji je pokusavao Lewisov stint produziti za jos jedan krug - tj. da se poredak ulaska zamijeni sa Heikiem koji je trebao uci iza Lewisa sto znaci da mehanicari nisu pojma imali koje gume trebaju da ponesu - u realnosti, i da se nije desila greska u box-u, 95% je da bi Rubens pobijedio - imao je 5 krugova viska na stazi a njegov Brawn je na kraju stinta proizvodio fantasticne krugove. Brawn je ovu trku uzeo takticki i strategijski a oba vozaca (Lewis i Rubens) odvozili su fantasticne utrke. EDISE JASAREVICU, molim te, prestani se baviti komentarisanjem F1 utrka!!!