Lewis Hamilton
0

"McLaren nije favorit u novoj sezoni"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tim McLaren Mercedesa u svojim redovima će u novoj sezoni Formule 1 imati dva posljednja svjetska prvaka Lewisa Hamiltona i Jensona Buttona, te ih neka predviđanja stavljaju u red glavnih favorita za osvajanje titule.

Iako su rezultati posljednjih testiranja pokazali da su McLarenovi bolidi i više nego konkurentni, budući je Button bio najbrži na jednom testiranju u Jerezu, a Hamilton u nedjelju na posljednjem testiranju u Barceloni, svjetski prvak iz 2008., odbija ulogu favorita.

"Mislim da ne ulazimo u sezonu s najjače pozicije. Mislim da imamo dobre šanse kao i Mercedes GP i Ferrari, ali trenutno je nemoguće reći ko je najbrži. Vremena koja sam ostvarivao na posljednjem testiranju bila su jako dobra i vrlo ohrabrujuća za mene, ali konkurencija je jaka", rekao je Hamilton za magazin Autosport.

O odnosima s novim ekipnim kolegom Jensonom Buttonom, Hamilton za sada ima samo riječi hvale:

"Zajednička suradnja trenutno ide jako dobro, ali prva će nam utrka zapravo biti pravi pokazatelj koliko su različiti naši zahtjevi za postavkama bolida, kada budemo zajedno na stazi u isto vrijeme. Naši su stilovi različiti i siguran sam da ću imati priliku učiti od njega, kao što će i on moći učiti od mene".