Formula 1
0

McLaren počinje testiranja u februaru, Rosberg prijeti Schumiju

Totalsport
Michael Schumacher (Foto: AFP/File)
Michael Schumacher (Foto: AFP/File)
Pripreme za novu sezonu Formule 1 u punom su jeku. Radi se na bolidima, usavršava se oprema i sprema se za testiranja. Tako će momčad McLaren Mercedesa početi svoja testiranja početkom februara u Valenciji.

"Jedva čekam da u Valenciji sjednem i odvezem prvi krug u svom MP-4-25 bolidu. Mislim da će mi tek tada zapravo do mozga doći da sam vozač McLaren Mercedesa", rekao je aktuelni svjetski prvak Jenson Button, koji je prošle sezone do naslova došao vozeći bolid Brawn GP-a.

Na početku testiranja za novu sezonu pojavit će se i drugi McLarenov vozač, svjetski prvak iz 2008. godine, Lewis Hamilton.

"Obojica ćemo istovremeno početi s testiranjima, što je posebno važno radi razmjene informacija i rada na bolidu", dodao je Button.

S druge strane Hamilton je kazao da još nije imao previše prilike bolje upoznati svog sunarodnjaka i novog timskog kolegu.

"Naši putevi se dosad baš nisu križali otkako je on potpisao za McLaren. Prvi put ćemo zajedno raditi kasnije ovog mjeseca u Wokingu (McLarenovom sjedištu), a tada ćemo krenuti na zajedničko testiranje", izjavio je Hamilton.

U isto vrijeme 24-godišnji njemački pilot Mercedes GP-a Nico Rosberg najavio je veliku bitku svom puno uglednijem timskom kolegi i sedmerostrukom svjetskom prvaku u Formuli 1 Michaelu Schumacheru.

"Naravno da želim pobijediti svog timskog kolegu i tako dokazati da sam jednako kvalitetan vozač. Schumacherov povratak sjajan je za ovaj sport i za mene je veliki izazov voziti pokraj najvećega svih vremena. Siguran sam da za vrijeme penzije nije izgubio ništa od svoje brzine", kazao je Rosberg za Stuttgarter Nachrichten.