Jenson Button
0

"Ovo bi trebala biti veoma zanimljiva godina"

Totalsport
Jenson Button (Foto: Reuters)
Jenson Button (Foto: Reuters)
Jenson Button, 30-godišnji britanski vozač Formule 1, u novu sezonu ovog sporta starta s rolom aktuelnog svjetskog prvaka. Prošle je godine zajedno sa Brawn GP-om pokupio oba naslova (pojedinačni i timski).

Uspješna prošla godina uzrokovala je njegov dolazak u McLaren Mercedes gdje zajedno sa sunarodnjakom Lewisom Hamiltonom tvori britanski dvojac, te su jedni od glavnih favorita za vrh.

Isto tako, u srijedu je Jenson Button dobio još jednu nagradu. Na "sportskom Oscaru", nagradi Laureus, nagrađen je peharom za novo lice u 2009. godini.

"Ovo bi trebala biti zaista fantastično zanimljiva godina u Formuli 1 i za to ima nekoliko razloga", rekao je okupljenim novinarima u Abu Dhabiju, gdje je bila organizirana svečanost dodjele Laureusa.

"I razlog nije samo povratak Michaela Schumachera, koji će silno vratiti interes ovom sportu. Mislim da ima četiri, pet, možda i šest super jakih timova i svaka je sposobna biti novi prvak. Isto tako, u pojedinačnom dijelu će biti velike borbe."

Vratio se Button još malo na Schumachera.

"Imam trenutno 30 godina i ne mogu, ni u snu, sebe zamisliti kako vozim s 41. No, Schumacher s 41 godinom i dalje izgleda fantastično. On je rođen za stazu i zato ga se svi, kao suparnici, bojimo, ali i maksimalno cijenimo", završio je Button.