Formula 1
1

Hamilton: Iznenađen sam, bio sam brži na treningu

Totalsport
Lewis Hamilton (Foto: AFP)
Lewis Hamilton (Foto: AFP)
Britanac Lewis Hamitlon u McLarenu osvojio je najbolju startnu poziciju za nedjeljnu utrku Svjetskog prvenstva Formule 1 u Monzi iako je bolje rezultate postizao na treninzima.

Britanski dvojac McLarena krenut će iz prvog startnog reda na Velikoj nagradi Italije, a Hamiltona je to postignuće iznenadilo jer je osjećao da je mogao ići i brže od najboljeg vremena kvalifikacija.

"Mislim da sam na treninzima bio puno brži, radio sam znatno brže krugove. Iskreno, nisam mislio da je moj najbrži krug na kvalifikacijama niti blizu najboljeg vremena ukupno. No, vozio sam kroz veliki "promet" na stazi, pa nisam mogao ostvariti bolje vrijeme. Jako sam sretan zbog uspjeha ekipe jer smo nastavili tamo gdje smo s Jasonom stali na prošloj utrci", izjavio je bivši svjetski prvak.

Iako je pred nastup u Monzi često morao odgovarati na pitanja o svojoj budućnosti, Hamilton je poručio kako ga to nije ometalo da se iskaže na stazi.

"Nije bilo nikakvih smetnji ovog vikenda, sve je vrlo pozitivno. Podrška koju sam imao od prijatelja i porodice je bila nevjerovatna. Zasad uživam i nadam se da će ovo do kraja biti sjajan vikend za mene", zaključio je Hamilton.