Formula 1
3

Hamilton o Vettelu: Ne mogu vjerovati koliko on ima sreće

Totalsport
Lewis Hamilton u Abu Dhabiju (Foto: Arhiv/AFP)
Lewis Hamilton u Abu Dhabiju (Foto: Arhiv/AFP)
Britanac Lewis Hamilton imao je otvoreni put prema pobjedi na posljednjoj utrci Svjetskog prvenstva, Velikoj nagradi Abu Dhabija, koja se vozila prošlog vikenda.

Savršenu subotu Hamilton je pretočio u osvajanje pole-positiona, te je na službenoj utrci vodio nešto manje od polovice nadmetanja. No, tada je uslijedilo odustajanje, te prestanak nade da će u jednoj od svojih posljednjih utrka za McLaren upisati novu pobjedu.

Slavio je tako Kimi Räikkönen, prvu put nakon povratka Formuli 1, dok su se na podiju još našli Fernando Alonso i Sebastian Vettel. Njih dvojica vode ujedno borbu za naslov svjetskog prvaka, a dvije utrke prije kraja Nijemac ima deset bodova prednosti (255-245). Hamilton je imao potrebe nakon svega osvrnuti se na svjetskog prvaka posljednje dvije godine.

"Vettel? Ne mogu vjerovati koliko sreće ima taj čovjek. Ne samo na ovoj utrci u Abu Dhabiju, nego zadnjih sezona. Izgledalo je kao da je sam naručivao izlaske sigurnosnog vozila", rekao je Hamilton i dodao:

"Baš mi je drago da je Räikkönen pobijedio, a za sebe nemam što reći. Velika šteta, jer smo u subotu imali sjajan dan. U nedjelju je bolid, u jednoj sekundi, jednostavno izdahnuo."