Formula 1
1

Fernando Alonso: Sada treba dovršiti posao

Totalsport
Fernando Alonso (Foto: AFP)
Fernando Alonso (Foto: AFP)
Ekipa Ferrarija je donedavno čekala 31 utrku na pole-position, a sada se Fernando Alonso pobrinuo da "propeti konjići" dvaput zaredom krenu s prve startne pozicije.

Nakon Silverstonea, španski vozač će i u Hockenheimu, na nedjeljnoj Velikoj nagradi Njemačke, početak utrke dočekati na najboljoj poziciji. Kao i prije dvije sedmice u Velikoj Britaniji, i subotnje su kvalifikacije održane po kiši, a Alonso se u takvim uslovima još jednom najbolje snašao.

"Nije bilo nimalo zabavno, baš kao ni u Silverstoneu. Na stazi je čekalo iznenađenje nakon iznenađenja. Nikome nije bilo lako s obzirom da smo u svakom trenutku mogli završiti u travi, u zidu ili nečemu trećem. U takvim uslovima se više razmišlja o preživljavanju. Na kraju mogu biti zadovoljan rezultatom, ali sada se moramo koncentrirati na nedjelju i promatrati nebo. Budući da se vrijeme stalno mijenja, moramo biti spremni na sve", kazao je Alonso.

Dvostruki svjetski prvak i trenutno vodeći čovjek ukupnog poretka u Silverstoneu nije pole-position pretvorio u pobjedu. U samoj ga je završnici prestigao Red Bullov Mark Webber. Španac vjeruje da se takvo što neće ponoviti u Hockenheimu.

"Bolid se cijeli vikend ponaša dobro u svim uslovima, što ove godine često nije bio slučaj. Dosad je ovo bio dobar vikend, ali sada treba završiti posao", zaključio je španski F1 vozač.