Formula 1
0

Ecclestone: Svi čekamo da Vettel izgubi, ali on je jednostavno najbolji

Totalsport
Bernie Ecclestone (Foto: Arhiv/AFP)
Bernie Ecclestone (Foto: Arhiv/AFP)
Šef Formule 1 Bernie Ecclestone ne vidi problem u tome što samo jedan čovjek dominira ovim sportom, no istovremeno "suosjeća" s onima koji se žale na manjak napetosti.

Predstojećeg vikenda na rasporedu je 16. utrka sezone, VN Indije, nakon koje bi Nijemac Sebastian Vettel po četvrti put zaredom mogao postati prvak svijeta. Za to mu je, u preostale četiri utrke, potrebno svega 11 bodova od maksimalnih 100.

"Imamo situaciju kao u tenisu prije nekoliko godina kada je dominirao Roger Federer ili još i ranije kada je bokserskim ringom vladao Muhamed Ali. No Vettel je u ovom trenutku najbolji. Svi čekamo kada će izgubiti, no to će se jako teško dogoditi. Teško je reći ko je najbolji pilot svih vremena, ali on definitivno spada u taj uski krug ljudi", rekao je Ecclestone.

Ukoliko uspije slaviti i na preostale četiri utrke (Indija, Abu Dhabi, SAD i Brazil), Vettel će izjednačiti rekord velikog Talijana Alberta Ascarija. On je u bolidu Ferrarija slavio u devet uzastopnih utrka na kraju 1952. i početku 1953. godine.

Čak ni veliki Michael Schumacher, koji je vlasnik većine rekorda u Formuli 1, nije uspio dostići Ascarija. Nijemac je 2004. godine pobijedio u sedam utrka zaredom što mu je lični rekord koji ga drži na drugom mjestu vječne liste u ovoj kategoriji.