sport
0

Schumacher: Zabavno je gledati Vettela, a rekordi su tu da bi bili srušeni

Totalsport
Michael Schumacher (Foto: AFP)
Michael Schumacher (Foto: AFP)
Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Michael Schumacher, povukao je nekoliko paralela između sebe i sunarodnjaka Sebastiana Vettela, koji je prošlog vikenda u bolidu Red Bulla osvojio svoj četvrti uzastopni naslov prvaka svijeta.

"Nažalost nikada nisam radio sa Sebastianom, ali mogu reći da smo vrlo slični kada je karakter u pitanju. Sebastian radi neke stvari na sebi svojstven način i radi ih, očito, jako dobro. On je već jedno duže vrijeme u svom svijetu u kojem mu niko nije ravan. Jako ga je zabavno gledati", rekao je penzionisani vozač o 26-godišnjem sunarodnjaku, koji će imati priliku oboriti većinu, ako ne i sve Schumacherove rekorde.

"Rekordi postoje da bi ih se rušilo. To je smisao sporta. Zašto bi moji rekordi bili drugačiji od drugih? No još ima dosta do tog trenutka da me u potpunosti nadmaši, pa sam stoga još prilično opušten", rekao je Nijemac, koji je u karijeri pobijedio u 91 utrci, te je u 69 utrka krenuo s prve startne pozicije.

Vettel, s druge pak strane, nakon slavlja na VN Indije ima 36 pobjeda u Svjetskom prvenstvu, 43 najbrže startne pozicije, ali i otprilike još pet, šest godina sjajne vožnje pred sobom.