Vozač Ferrarija o Britancu
8

Alonso: Najjači suparnik mi je Hamilton, a ne Vettel

Totalsport
Fernando Alonso (Foto: Arhiv/AFP)
Fernando Alonso (Foto: Arhiv/AFP)
Iako je Sebastian Vettel osvojio tri uzastopna naslova svjetskog prvaka u Formuli 1, vozač Ferrarija Fernando Alonso i dalje je uvjeren da mu je najveći suparnik - Lewis Hamilton.

Podsjetimo, Alonso je prošle sezone zaostao samo tri boda za vozačem Red Bulla u ukupnom poretku, a Španac je očito uvjeren da je u korist Vettela prvenstveno presudio bolji bolid. Takvo se što može iščitati iz odgovora na pitanje ko će mu biti najveći suparnik u 2013. godini.

"Onaj ko bude imao najbolju ekipu, najbolje pripreme, sreću, kvalitetna testiranja… Svi ti faktori će pomoći jednom vozaču i ekipi da budu ispred ostalih. No, pitate li me ko mi je najjači suparnik po vozačkim sposobnostima, onda je moj odgovor Lewis Hamilton. To je bila istina i lani, a tako je i ove godine", rekao je dvostruki svjetski prvak na konferenciji za novinare u Madonni di Campiglio.

Hamilton će, podsjetimo, od ove godine voziti za Mercedes, a Alonso je uvjeren da će, kao i svih ovih godina u McLarenu, Britanac ponovno biti konkurentan.

"Siguran sam da će opet pobjeđivati. On je super vozač što je potvrdio svake godine dosad", poručio je Španac.