sport
1

EP u vaterpolu: Srbija sigurna protiv Francuske, Crna Gora pobijedila Slovačku

Piše: D. B.
Na Evropskom prvenstvu u vaterpolu danas je odigrano 3. kolo u okviru grupa A i B, nakon čega su poznata četiri para osmine finala.

U prvoj današnjoj utakmici Grupe A Hrvatska je lako savladala Maltu razlikom od 20 golova, rezultat je bio 22:2 za naše susjede. Ovo je druga pobjeda Hrvatske na EP, koja je donijela plasman u osminu finala EP-a.

U istoj grupi je domaćin Srbija igrala protiv Francuske. Francuzima je pripala prva četvrtina rezultatom 4:3, ali Srbija nije dozvolila iznenađenje. U drugoj četvrtini je uslijedio preokret, a domaćini su na kraju ostvarili uvjerljivu pobjedu rezultatom

Tabela grupe A:

  1. Srbija 9
  2. Hrvatska 6
  3. Francuska 3
  4. Malta 0

Grupa B je donijela duele Španije i Holandije te Crne Gore i Slovačke. Iznenađenja nije bilo, Španci su dobili Holanđane 15:4, a Crnogorci Slovake 15:6.

Tabela grupe B:

  1. Španija 7
  2. Crna Gora 7
  3. Holandija 3
  4. Slovačka 0

Nakon tri odigrana kola u grupama A i B, poznati su parovi osmine finala, a to su: Srbija - Slovačka, Hrvatska - Holandija, Španija - Malta i Francuska - Crna Gora. Poznato je i da će Italija bez obzira na rezultate trećeg kola, koje se igra sutra, u osmini finala igrati protiv Turske. Preostala tri para osmine finala saznat ćemo u petak.