sport
22

EP u vaterpolu: Crna Gora bolja od Mađarske, u finalu je čeka Srbija

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Crna Gora je pobjedom nad Mađaskom (8:5) izborila plasman u finale Evropskog prvnestva u vaterpolu, a tamo je čeka domaćin prvenstva i komšija - Srbija.

Srbija je jučer slavila protiv Grčke (13:7) i izborila svoje sedmo finale na posljednjih osam evropskih prvenstava. U prethodnih šest nastupa u finalu, samo jednom su zabilježili poraz i to upravo od Crne Gore 2008. godine.

Međutim, ovo nije utakmica, kako se to obično kaže, za osvetu, pošto su ove dvije zemlje i prije četiri godine igrale finale i tada je slavila Srbija. Ovo finale igra se 23. januara (subota) i bit će treće finale na posljednjih pet evropskih prvenstava u kojem igraju Srbija i Crna Gora.

Italija je u razigravanju od petog do osmog mjesta slavila protiv Hrvatske (8:6). Tako će Italijani protiv Španije igrati za peto, a Hrvatska protiv Rusije za sedmo mjesto.

Jutros je Francuska slavila protiv Holandije (11:8). Francuzi će naredne subote igrati protiv Rumunije za deveto mjesto, dok će Holanđani koplja ukrstiti sa Njemačkom u meču za 11. mjesto.