Preatorian klub nastavlja uspjehe
0

Edin Zrno: Učestvovali smo sa pet boraca i osvojili pet medalja

Sarajevo-x.com
Prošle sedmice je u hrvatskim Sesvetama održan međunarodni amaterski turnir u slobodnoj borbi na kojem su učestvovali klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Njemačke i BiH. Boje naše države branio je sarajevski klub slobodne borbe SHDJ Preatorian.

Trener Preatoriana je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

"U izuzetno teškoj konkurenciji uspjeli smo napraviti nemoguće, osvojiti pehar za najbolji tim prvenstva i pehar za najboljeg borca prvenstva. Iz Sarajeva je krenulo pet takmičara, a vratili smo se sa pet medalja. Dževad Muftić je osvojio zlatnu medalju i proglašen je najboljim borcem. Ahmed Vila i Simon Fiess osvojili su srebrene medalje, Dejan Čolić okitio se bronzanom medaljom, dok je Alen Doličanin stigao do zlata i upisao najagresivniji nastup na prvenstvu", kaže trener Preatoriana Edin Zrno za Sarajevo-x.com.

Pored navedenih uspjeha na amaterskoj sceni u posljednje vrijeme članovi kluba bilježe uspjehe i pomake i u profesionalnoj karijeri. To se ponajviše odnosi na Berina Balijagića i Tomislava Spahovića.

"Poslije uspjeha pred domaćom publikom dobili smo poziv za borbe u Ženevi u martu ove godine. Berin i Tomislav će se boriti protiv izuzetno kvalitetnih boraca. Turnir u Švicarskoj nosi naziv "Srenght and Honor" i jedan je od najkvalitetnijih MMA turnira na Starom kontinentu. Sam poziv za učešće predstavlja veliku čast i obavezu. Već smo počeli pripreme, ja sam optimist, vjerujem da ćemo nastaviti stazama uspjeha", zaključio je Zrno.