Prvenstvo u taekwondou za mlade
0

Novi Grad Sarajevo osvojio 45 medalja i 10 pehara

Sarajevo-x.com
Defile takmičara (Foto: Novi Grad Sarajevo)
Defile takmičara (Foto: Novi Grad Sarajevo)
Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su ostvarili veliki uspjeh na Taekwondo prvenstvu BiH, održanom u nedjelju u dvorani Amel Bečković u Vogošći. Ekipa Novog Grada se vratila sa 19 zlatnih, 11 srebrenih i 15 bronzanih medalja, a na osnovu pojedinačnih rezultata osvojeno je deset pehara.

Državno prvenstvo u organizaciji Taekwondo kluba Vogošća je okupilo 312 takmičara tridesetak klubova iz Bosne i Hercegovine.

"Naravno, ovo je veliki uspjeh naše ekipe, osvojili smo pobjedničke pehare u gotovo svim konkurencijama. Posebne pohvale našim požrtvovanim takmičarima i njihovim roditeljima koji su u veoma ugodnoj i fer atmosferi propratili sve nastupe do samoga kraja. Ovo je prvo takmičenje u ovoj godini na kojem su učestvovali naši članovi, izuzimajući evropske kvalifikacije za Olimpijadu na kojim su nastupila dva naša takmičara. Time je uspjeh naših predstavnika veći i predstavlja veoma dobar početak otvorenja sezone. U nastavku godine nas očekuje još državno prvenstvo za kadete i seniore u Derventi te nekoliko evropskih turnira A kategorije u Belgiji, Austriji, Srbiji i Hrvatskoj, kao i Svjetsko juniorsko prvenstvo u Egiptu i Evropsko seniorsko prvenstvo u Velikoj Britaniji", izjavili su treneri kluba Novi Grad Belmir Berberović i Haris Husić.